Proiectul “Relații.Reacții.Reflecții” aduce spectacolul “Boyz and Girlz” în liceele din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Teatrul German de Stat Timișoara participă la proiectul ”Relații. Reacții. Reflecții”, un demers educativ pentru tinerii de liceu

Teatrul German de Stat Timișoara, în parteneriat cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, va participa la proiectul intitulat “Relații.Reacții.Reflecții”. Acest proiect are ca scop educarea tinerilor din liceele din Timișoara și va consta într-un spectacol jucat în trei limbi: română, maghiară și germană.

Spectacolul este bazat pe textul “Boyz and Girlz” scris de Sînziana Koenig și abordează teme relevante pentru adolescenți. Acesta va fi prezentat în sălile de clasă sau sălile de festivități ale liceelor, astfel încât tinerii să se simtă într-un mediu familiar. Vor avea loc 20 de reprezentații în 10 licee din Timișoara, urmate de dezbateri între liceeni și echipa artistică pe marginea temelor abordate în spectacol.

Povestea din “Boyz and Girlz” este despre tineri rătăciți care încearcă să-și găsească locul într-o lume haotică. Spectacolul pune întrebarea cum putem iubi cu adevărat atunci când relațiile noastre sunt motivate de dorințe egoiste, în loc de curiozitate sinceră.

Echipa artistică responsabilă de regie și dramaturgie este formată din Ármin Ricz și Mark-Cristopher Demeter, iar scenografia este realizată de Irina Chirilă. Distribuția spectacolului include actori precum Yannick Becker, Vadász Bernadett, Andrei Elek, Éder Enikő, Iulia Pop-Dragoș, Ioan Peter, Oana Kun și Robert Pavicsits.

În plus, în cadrul proiectului, Teatrul German de Stat Timișoara va prezenta spectacolul “Școala și familia” după I.L. Caragiale, în regia lui Cristi Ban. Acesta va avea loc în data de 6 decembrie 2023, cu două reprezentații la ora 16.00 și la ora 19.00. Spectacolul abordează teme precum școala, educația și familia, fiind relevante pentru liceeni și familiile acestora. După fiecare reprezentație, va avea loc o sesiune de dezbatere între public și echipa artistică.

Proiectul “Relații.Reacții.Reflecții” propune o abordare socială și educativă nonformală prin intermediul artei, având ca scop conectarea tinerilor cu ei înșiși, cu societatea contemporană și cu teatrul. Organizatorii speră ca acest proiect să-i ajute pe tineri să se înțeleagă mai bine și să dezvolte competențe noi.

Sursa: www.sursadevest.ro

Teatrul German de Stat Timișoara participă, în parteneriat cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, la proiectul Relații.Reacții.Reflecții, un demers educativ gândit și creat pentru tinerii din liceele timișorene.

Astfel, cele trei teatre au colaborat pentru a produce un spectacol care să fie prezentat în comunitățile tinerilor într-un cadru familiar acestora, în sălile de curs/sălile de festivități, pornind de la textul Sînzianei Koenig, Boyz and Girlz. Spectacolul va fi jucat în trei limbi, română – maghiară – germană, și va aborda teme de interes pentru adolescenți. 

Prin urmare, în perioada 16 noiembrie – 11 decembrie vor avea loc 20 de reprezentații ale acestei coproducții, în 10 licee din Timișoara (Colegiul Tehnic Electrotimiș, Liceul Teoretic „Bartók Béla”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, Liceul Sportiv Banatul, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”)urmate de dezbateri între liceeni și echipa artistică pe marginea temelor abordate în text, pe problematica relațiilor dintre adolescenți cu semenii lor, cu părinții, sau cu profesorii, adolescenți care încearcă să-și găsească locul în societate. 

Boyz and Girlz, povestea Sînizianei Koenig, este despre tineri rătăciți care încearcă să-și găsească drumul în lumea haotică care-i înconjoară. Cum putem iubi cu adevărat când relațiile noastre umane nu sunt conduse de o curiozitate sinceră, ci de satisfacerea unor dorințe egoiste? Aceasta este întrebarea la care spectacolul caută răspunsurile.

Regia și dramatugia de scenă: Ármin Ricz și Mark-Cristopher Demeter; Scenografia: Irina Chirilă; Dramaturgia: Sînziana Koenig

Distribuția: Yannick Becker, Vadász Bernadett, Andrei Elek, Éder Enikő, Iulia Pop-Dragoș, Ioan Peter, Oana Kun, Robert Pavicsits

În plus, proiectul aduce în atenția liceenilor, a familiilor acestora și a profesorilor, spectacolul teatrului arădean Școala și familia, după I.L. Caragiale, în regia lui Cristi Ban. Vor avea loc două reprezentații la Teatrul German de Stat Timișoara în data de 6 decembrie 2023, la ora 16.00 și la ora 19.00. Spectacolul abordează teme precum școala, educația și familia, subiecte care fac parte din problematicile lumii contemporane. De asemenea, reprezentațiile vor fi urmate de sesiuni de dezbatere între publicul prezent și echipa artistică. 

Pornind de la un demers artistic, propunem un proiect social și educativ nonformal, având menirea de a aduce tinerii în relație cu ei înșiși, cu societatea contemporană, dar și cu teatrul. Totodată, ne dorim să îi ajute să se înțeleagă pe ei înșiși, să dezvolte competențe noi este mesajul organizatorilor despre acest proiect în coproducție. 



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro