Maslu divin la Mănăstirea ”Sfânta Treime” Pereu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Zi de rugăciune! Maslu la Mănăstirea Pereu, lângă Cireșu – Redeșteptarea

Credincioșii din zona Lugojului sunt invitați să participe duminică, 12 noiembrie, la Sfântul Maslu care va avea loc la Mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu, aflată într-o poiană în apropierea drumului județean ce leagă Măguriul de Cireșu.
Pregătirile religioase pentru acest eveniment important încep încă din dimineața devreme, odată cu oficierea Sfintei Liturghii, iar de la orele 15 va începe slujba maslului, oficiată de un sobor de preoți.
Maslul este o slujbă specială, prin care se roagă pentru vindecarea de suferință sufletească sau trupească a credincioșilor, precum și pentru iertarea păcatelor.
Mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu este cunoscută drept una dintre cele mai frumoase zone monahale din estul județului. Amplasată într-o poiană la jumătatea drumului dintre Măguri și Cireșu, la aproximativ 6 kilometri de orașul Lugoj, mănăstirea este ușor accesibilă prin satul Tapia.
(punctuation added for clarity)

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Credincioşii din zona Lugojului sunt așteptați duminică, 12 noiembrie, la Sfântul Maslu de la Mănăstirea ”Sfânta Treime” Pereu, situată într-o poiană aflată în apropierea drumului judeţean ce leagă Măguriul de Cireşu.

Pregătirile religioase destinate acestui eveniment încep din prima parte a zilei cu Sfânta Liturghie după care, de la orele 15, va fi oficiat maslul de către un sobor de preoţi.

Maslul este slujba în care, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit, se împărtăşeşte creştinilor bolnavi harul vindecării de bolile sufleteşti şi trupeşti, precum şi iertarea de păcate.

Mănăstirea ”Sfânta Treime” Pereu este una dintre cele mai frumoase domenii monahale din estul judeţului.

Aceasta se află amplasată într-o poiană, la un kilometru de la jumătatea drumului dintre Mă­guri şi Cireşu. Din Lugoj şi până în locul respectiv sunt şase kilometri, prin satul Tapia.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro