Proiectul ACV România: Dotarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți pentru viitorul sănătății

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Incendiu de proporții în comuna Cândești. O persoană a fost dusă la spital – incomod-media.ro

Asociația Cristi Vasiliu (ACV România) a lansat un proiect de dotare și modernizare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, în valoare de peste 500.000 de lei. Acest proiect a devenit posibil datorită generozității și angajamentului companiilor partenere: Heidelberg Materials România SA, Nimet SRL, Meda SRL și Falkor SRL.

Dotările care vor fi achiziționate includ un aparat de ventilație neonatal de ultimă generație, două pompe de muls profesionale și 20 de kituri aferente, trei monitoare moderne pentru supravegherea continuă a funcțiilor vitale, 10 paturi specializate pentru nou-născuți, trei lampi de fototerapie, injectomate, pulsoximetre și o hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile.

Delia Vasiliu, președintele ACV România, a declarat că acest proiect reprezintă o investiție în viitorul țării și în sănătatea generațiilor viitoare ale României. Salvarea vieții fiecărui nou-născut nu este doar o victorie individuală, ci o poveste de succes pentru întreaga societate și o speranță pentru viitor.

Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean din Târgoviște dispune de 50 de paturi, din care 30 în sectorul rooming-in, 10 paturi în sectorul prematuri și 10 paturi în sectorul terapie intensivă nou-născuți. În anul 2022, s-au înregistrat 1.663 de nașteri, din care 156 au fost prematuri și 246 de nou-născuți au necesitat terapie intensivă. Din aceștia, 43 de bebeluși au avut nevoie de ventilare mecanică, iar șase, care aveau malformații cardiace și digestive, au fost transferați către alte secții.

Dr. Anca Georgescu, șefa Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a subliniat importanța implicării ACV România în sprijinirea micuților grav bolnavi. Intervenția medicală la timp, susținută de echipamentele de ultimă generație, poate face diferența între viață și moarte.

ACV România invită pe toți cei interesați să se alăture misiunii lor de a asigura un viitor pentru copiii care luptă pentru viață în secțiile de terapie intensivă. Fiecare gest și fiecare contribuție aduc un val de speranță acolo unde este cea mai mare nevoie. Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul Asociației: www.acvromania.ro.

Sursa: incomod-media.ro

Asociația Cristi Vasiliu (ACV România), entitate recunoscută pentru implicarea sa în inițiative cu impact în terapie intensivă, a lansat un proiect de dotare și modernizare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște în valoare de peste 500.000 de lei, posibil datorită generozității și angajamentului companiilor partenere: Heidelberg Materials România SA, Nimet SRL, Meda SRL și Falkor SRL.

Vor fi achiziționate:
– Un aparat de ventilație neonatal de ultimă generație, esențial pentru susținerea funcției respiratorii a nou-născuților critici.
– Două pompe de muls profesionale și 20 de kituri aferente
– Trei monitoare moderne pentru supravegherea continuă a funcțiilor vitale.
– 10 paturi specializate pentru nou-născuți, pentru un confort și o îngrijire optimă.
– Trei lampi de fototerapie, esențiale în tratamentul icterului neonatal.
– Injectomate
– Pulsoximetre
– Hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile.

„Proiectul pe care îl lansăm astăzi reprezintă mult mai mult decât simpla achiziție de echipamente medicale; este, în esență, o investiție profundă în viitorul țării noastre, în binele comun și în sănătatea generațiilor viitoare ale României. Fiecare viață de nou-născut salvată nu este doar o victorie individuală, ci o poveste de succes pentru întreaga noastră societate, reprezentând o speranță și o promisiune pentru viitor”, a declarat Delia Vasiliu – președinte ACV România.

Secția de la Spitalul Județean din Târgoviște are 50 de paturi, dintre care 30 în sectorul rooming-in, 10 paturi în sectorul prematuri și 10 paturi în sectorul terapie intensivă nou-născuți. În anul 2022, s-au înregistrat 1.663 de nașteri, din care 156 au fost prematuri și 246 de nou-născuți care au necesitat terapie intensivă. Dintre pacienții de la terapie intensivă, 43 de bebeluși au avut nevoie de ventilare mecanică, iar șase, care aveau malformații cardiace și digestive, au fost transferați către alte secții.

„Micuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implică pregătire profesională, lucru în echipă și dotări de top. De aceea implicarea ACV România este deosebit de importantă. Intervenția medicală la timp, sprijinită de suportul tehnic – echipamentele – fac, la propriu, diferența dintre viață și moarte”, a spus dr. Anca Georgescu – șefa Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă puteți alătura misiunii ACV România de a asigura un viitor copiilor care se luptă pentru viață în secțiile de terapie intensivă. Fiecare gest, fiecare contribuție aduce un val de speranță acolo unde este cel mai mult nevoie. Detalii găsiți pe site-ul Asociației: www.acvromania.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro