Primarul Timișoarei se plânge că Guvernul împiedică investițiile până la sfârșitul anului

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Reacția lui Grindeanu după lamentările lui Fritz: Noua Ordonanță nu îl împiedică să facă investiții ce țin de dezvoltarea orașului, în schimb îl împiedică sa facă chermeze la final de an!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a criticat recent Guvernul pentru adoptarea unei noi Ordonanțe care, în opinia sa, împiedică investițiile în oraș până la sfârșitul anului. În replică, fostul premier Sorin Grindeanu a explicat că această Ordonanță nu îl împiedică pe Fritz să facă investiții pentru dezvoltarea orașului, ci doar îl împiedică să cheltuiască bani publici în mod nejustificat.

Grindeanu a subliniat că cheltuielile legate de Timișoara, capitala culturală, au fost exceptate de la această Ordonanță, datorită intervenției președintelui Camerei Deputaților și a parlamentarilor din Timiș. Astfel, proiectul privind Capitala Europeană a Culturii nu este afectat de măsurile de austeritate impuse de acest act normativ.

Primarul Fritz a criticat dur noua Ordonanță, dar a recunoscut că nu o înțelege în totalitate și nu știe care este forma finală a acesteia, deoarece nu a urmărit amendamentele depuse. Este important ca primarii să fie la curent cu legislația în vigoare și să se implice în procesul de elaborare a actelor normative pentru a-și proteja interesele și pentru a putea promova proiecte de dezvoltare în beneficiul comunității.

Este necesar ca Guvernul și primarii să aibă o comunicare eficientă și să colaboreze în vederea realizării investițiilor necesare pentru dezvoltarea orașelor. Este important ca aceste investiții să fie făcute în mod transparent și responsabil, având în vedere că implică cheltuieli din banii publici.

În concluzie, este esențial ca primarii să înțeleagă legislația în vigoare și să se asigure că investițiile pe care doresc să le facă sunt în conformitate cu aceasta. Ei trebuie să găsească soluții creative și durabile pentru dezvoltarea orașelor, în beneficiul comunității.

Sursa: www.sursadevest.ro

Sorin Grindeanu reacționează după ce primarul Timișoarei, Dominic Fritz s-a plâns că Guvernul împiedică investițiile cu ”Ordonanța austerității” până la sfârșitul anului.

Grindeanu a explicat faptul că noua Ordonanță îl împiedică pe Fritz doar să facă chermeze la final de an din bani publici, în timp ce investiții pentru dezvoltarea orașului poate să facă fără nicio problemă.

Eu știu că președintele Camerei Deputaților împreună cu ceilalți parlamentari de Timiș au reușit un lucru important și anume faptul să fie exceptate cheltuielile legate de Timișoara, capitală culturală. Doi, aceste lucruri nu se țin sau nu vizează investiții. Dacă domnul Fritz vrea să facă chermeză pe sfârșit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, am zis bine, uite că avem această ordonanță care nu ii da voie, dacă vrea să facă investiții și lucruri care țin de dezvoltarea orașului, nu-l oprește această ordonanță”, spune Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul a precizat că proiectul privind Capitala Europeană a Culturii nu este afectat de textul Ordonanței privind măsurile de austeritate.

Și doi Timișoara, capitală culturală nu este afectat, repet, și asta din datorită intervenției în primul rând a președintelui Camerei Deputaților”, a mai punctat Grindeanu.

După ce a criticat dur noua Ordonanţă a austerităţii, primarul Dominuc Fritz a spus că de fapt nu o înţelege şi nici nu ştie care este forma ei finală, pentru că nu a urmărit amendamentele care au fost depuse.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Târgoviște – „Calea luminii”: Se închide circulația pe Bulevardul Carol I, între orele 19:00 și 23:00

Închiderea circulației pe Bulevardul Regele Carol I din Târgoviște, 2 mai 2024

Astăzi, 2 mai 2024, participanții la traficul rutier din Târgoviște sunt informați că între orele 19:00 și 23:00 circulația...

Read More...

Mănăstirea Cozia – un important monument istoric și de arhitectură, situat în județul Vâlcea, la poalele Munților Căpățânii.

Mănăstirea Cozia este una dintre cele mai frumoase și impresionante locații de vizitat din România. Situată în județul Vâlcea,...

Read More...
A scientist is looking through a microscope while backlit by a red image on a computer screen.

Cercetari privind celulele sintetice: oportunitati si provocari

Cercetătorii dezvoltă celule sintetice pentru a deschide noi perspective în lupta împotriva bolilor, explorarea spațiului și înțelegerea originilor vieții...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro