Modificarea tarifelor de tratare a deseurilor in Zona 1 a judetului Timis

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
RETIM anunta modificarea tarifelor de facturare (colectare - transport si tratare) a deseurilor municipal in Zona 1 a judetului Timis (P)

RETIM Ecologic Service S.A. anunță toți utilizatorii serviciului de salubrizare din Zona 1 a județului Timiș că tarifele de facturare vor suferi modificări în urma schimbării tarifelor de tratare a deșeurilor municipale.

Această modificare a tarifelor de tratare a deșeurilor municipale este cauzată de noile tarife stabilite la Stația de Sortare a Municipiului Timișoara, conform contractului nr. 8354/10.10.2023.

Astfel, începând cu data de 11.10.2023, tarifele de facturare aplicabile în întreaga Zonă 1 Timiș vor fi următoarele:

Pentru populație:
– Tarif unic pentru populația urbană: 22,28 lei/persoană/lună (față de tariful actual de 17,17 lei/persoană/lună)
– Tarif unic pentru populația rurală: 8,66 lei/persoană/lună (față de tariful actual de 5,87 lei/persoană/lună)
– Tarif pentru deșeurile reziduale: 14,85 lei/persoană/lună pentru populația urbană și 6,11 lei/persoană/lună pentru populația rurală
– Tarif pentru deșeurile reciclabile: 7,43 lei/persoană/lună pentru populația urbană și 2,55 lei/persoană/lună pentru populația rurală

Pentru persoane juridice:
– Tarif pentru agenții economici și instituțiile publice: 641,14 lei/tonă pentru deșeurile reziduale și 690,40 lei/tonă pentru deșeurile reciclabile (față de tarifele actuale de 560,21 lei/tonă și 343,79 lei/tonă)
– Tarif pentru agenții economici și instituțiile publice din mediul urban: 243,98 lei/mc pentru deșeurile reziduale și 49,63 lei/mc pentru deșeurile reciclabile (față de tarifele actuale de 213,19 lei/mc și 24,72 lei/mc)
– Tarif pentru agenții economici și instituțiile publice din mediul rural: 245,92 lei/mc pentru deșeurile reziduale și 52,71 lei/mc pentru deșeurile reciclabile (față de tarifele actuale de 214,87 lei/mc și 26,25 lei/mc)

Este important de menționat că aceste tarife se aplică în localitățile care fac parte din Zona 1 a județului Timiș, printre care se numără Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Carani, Cenei, Checea, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibis, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvăz, Iecea Mare, Măsloc, Moșnița Nouă, Orașul Nou, Otelec, Parta, Peciu Nou, Pișchia, Remetea Mare, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Sânmartinu Sârbesc, Timișoara, Uivar și Varias.

Pe lângă informațiile legate de modificarea tarifelor, utilizatorii serviciului de salubritate vor găsi și o prezentare detaliată a acestora pe factura emisă de operator. Aceasta este o cerință impusă de noua legislație în domeniu (Ordinul nr. 640/2022, OUG 133/2022), conform căreia operatorul este obligat să prezinte tarifele practicate către utilizatori pe toate componentele serviciului de salubritate.

De asemenea, pe factură va fi evidențiată separat și reducerea acordată utilizatorilor casnici care colectează separat deșeurile de hârtie, plastic și sticlă. Reducerea se calculează în funcție de gradul de colectare separată a deșeurilor reciclabile, iar un grad ridicat de colectare va duce la o reducere mai mare a facturii.

Astfel, aceste modificări aduc unele schimbări în tarifele de facturare pentru serviciul de salubrizare din Zona 1 a județului Timiș. Utilizatorii sunt încurajați să fie atenți la noile tarife și să continue colectarea separată a deșeurilor reciclabile pentru a beneficia de reduceri la factură.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

RETIM Ecologic Service S.A. informeaza toti utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociatii de proprietari/ locatari, persoane juridice si institutii publice) din Zona 1 a judetului Timis, ca urmeaza sa se modifice tarifele de facturare, datorita modificarii tarifelor de tratare.

Modificarea tarifelor de tratare a deseurilor municipale este determinata de noile tarife de la Statia de Sortare a Municipiului Timisoara, conform contractului nr 8354/10.10.2023.

Tarifele de facturare aplicabile pentru intreaga Zona 1 Timis, incepand cu data de 11.10.2023, vor fi:

Pentru populatie – tarife exprimate in lei cu TVA

Tarif – populatieU.MTarif actual – LEI cu TVA –Tarif nou – LEI cu TVA
Unic, din careRezidualReciclabil
POPULATIE URBANlei/persoana/luna17,1722,2814,857,43
POPULATIE RURALlei/persoana/luna5,878,666,112,55

Pentru persoane juridice – tarife exprimate in lei fara TVA

Tarif – persoane juridiceU.MTarif actual – LEI fara TVATarif nou – LEI fara TVA
RezidualReciclabilRezidualReciclabil
Agenti economici si Institutii Publicelei/tona560,21343,79641,14690,40
Agenti economici si Institutii Publice – urbanlei/mc213,1924,72243,9849,63
Agenti economici si Institutii Publice – rurallei/mc214,8726,25245,9252,71

Localitatile care apartin Zonei 1 a judetului Timis sunt urmatoarele: Becicherecu Mic, Biled, Bucovat, Carpinis, Cenei, Checea, Dudestii Noi, Dumbravita, Fibis, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvaz, Iecea Mare, Masloc, Mosnita Noua, Ortisoara, Otelec, Parta, Peciu Nou, Pischia, Remetea Mare, Satchinez, Sacalaz, Sanandrei, Sanmihaiu Roman, Sag, Sandra, Timisoara, Uivar si Varias. Modul de prezentare a tarifelor pe factura emisa de operator pentru beneficiarii serviciului de salubritate

Conform noii legislatii in domeniu (Ordinul nr. 640/2022, OUG 133/2022), operatorul este obligat sa prezinte tarifele practicate catre utilizatorii serviciului de salubritate pe toate componentele acestuia.

Utilizatorii vor regasi pe factura emisa in mod detaliat din ce e compus tariful, respectiv:

Utilizatori casnici din mediul urban si rural

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot în cadrul facturii emise de operator este evidentiata separat reducerea acordată utilizatorilor casnici care colecteaza separat deseurile de hartie, plastic si sticla, din sumele incasate de la organizațiile de tip OIREP. Aceste sume se calculeaza in functie de gradul de colectare separata a deseurilor reciclabile. Un grad ridicat de colectare separata a deseurilor reciclabile va avea ca efect direct o reducere mai mare a facturii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro