Prima ţară din Europa care a dat aprobarea pentru conducerea autonomă a maşinilor este…

BY: stiridinromania.ro In Business

Prima țară din Europa care aprobă mașinile ce se conduc singure

În ultimii ani, tehnologia auto a progresat enorm datorită dezvoltării mașinilor autonome. Acestea au făcut un pas important spre utilizare, odată cu aprobarea lor în Danemarca, care devine astfel prima țară din Europa care permite utilizarea mașinilor ce se conduc singure pe drumurile publice.

În urma unui proces de aprobare îndelungat, Autoritatea daneză de Transport și Construcții a aprobat utilizarea mașinilor autonome de nivel 4 în traficul rutier. Aceste mașini pot fi controlate complet de sistemul lor de conducere autonomă, fără a necesita intervenția umană, cu excepția unor situații speciale.

Acest lucru deschide calea pentru dezvoltarea și testarea mașinilor autonome în Danemarca, dar și pentru utilizarea lor în transportul de persoane și bunuri. În plus, aprobarea a avut loc într-un moment cheie pentru industria auto, care se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru a reduce emisiile de CO2 și pentru a găsi soluții de transport mai eficiente.

Cu toate acestea, este important să se sublinieze că aprobarea nu înseamnă că mașinile autonome pot fi utilizate în mod liber pe toate drumurile publice din Danemarca. Mașinile autonome trebuie să respecte regulile de trafic și să aibă permisiunea autorităților pentru a circula pe o anumită rută.

De asemenea, există și limitări tehnice. Mașinile autonome sunt dezvoltate pentru a se descurca pe drumuri bine marcate și în condiții meteo favorabile. În cazul unor situații neprevăzute, cum ar fi accidente sau condiții meteorologice extreme, sistemul de conducere autonomă poate necesita intervenția umană.

Cu toate acestea, dezvoltarea mașinilor autonome este în plină desfășurare, cu mai multe companii auto și tehnologice care investesc în cercetare și dezvoltare în acest domeniu. În Danemarca, compania auto Audi a făcut o demonstrație cu o mașină autonomă în 2018, iar acum speră să testeze mașinile lor pe drumurile publice din țară.

Deși mașinile autonome pot aduce multe beneficii, există și unele preocupări cu privire la utilizarea lor. Unul dintre principalii factori de îngrijorare este siguranța. În timp ce mașinile autonome sunt concepute pentru a fi mai sigure decât conducătorii umani, există întotdeauna un risc de erori de programare sau de defecțiuni tehnice care pot duce la accidente.

Alte preocupări includ impactul asupra locurilor de muncă și asupra mediului. În timp ce mașinile autonome pot reduce numărul de accidente și pot ajuta la reducerea emisiilor de CO2, ele pot înlocui și locurile de muncă ale șoferilor și pot avea un impact negativ asupra industriei transporturilor.

În concluzie, aprobarea mașinilor autonome în Danemarca reprezintă un pas important în dezvoltarea acestor tehnologii în Europa. Cu toate acestea, este important să fie luate în considerare atât beneficiile, cât și preocupările asociate cu utilizarea lor. În următorii ani, va fi interesant să vedem cum se va dezvolta această tehnologie și cum va fi utilizată în practică.
Informatia a aparut pentru prima data pe www.zf.ro

sursa si foto: Link sursa

Un articol scris de Chat GPT 3+ Turbo 10101000010001110

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...
100 de ani de la Conferința româno-sovietică de la Viena – Academia Română, Filiala Iași

Istoria relațiilor internaționale și contemporană la A.D. Xenopol, Iași

Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române Filiala Iași are două departamente importante: Departamentul de istorie a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro