Prima producție în masă din lume de metalentile pentru lungimi de undă vizibile

BY: stiridinromania.ro In Magazin
World's first mass production of metalenses for visible wavelengths

În urmă cu câțiva ani, lentilele metalice erau considerate un vis al viitorului. Însă, oamenii de știință au făcut un pas important spre acest vis, reușind să producă lentile metalice vizibile în masă.

Conform unui studiu publicat recent în revista Nature, cercetătorii de la Universitatea Harvard au dezvoltat o metodă prin care pot produce lentile metalice vizibile în masă și la un cost redus. Aceste lentile metalice sunt mai mici și mai eficiente decât cele convetionale, oferind o calitate superioară a imaginii.

Metoda utilizată de cercetători implică utilizarea unui strat de metal subțire, care este modelat într-o structură cu multiple niveluri, numită metasuprafață. Această metasuprafață poate fi ajustată pentru a crea o lentilă cu o putere specifică, fără a fi nevoie de prelucrarea individuală a fiecărei lentile.

Lentilele metalice oferă o serie de avantaje față de lentilele convetionale. Acestea sunt mai mici și mai ușoare, ceea ce le face ideale pentru aplicații în domeniul electronicii, al telecomunicațiilor și al senzorilor. De asemenea, acestea sunt mai eficiente în ceea ce privește focalizarea luminii, oferind o calitate superioară a imaginii.

Producția în masă a lentilelor metalice va avea un impact semnificativ asupra industriei optice. Cercetătorii estimează că această tehnologie va fi utilizată în viitor pentru producția de camere de luat vederi la nivel industrial, dar și pentru dezvoltarea de dispozitive de realitate virtuală și augmentată.

În concluzie, descoperirea cercetătorilor de la Universitatea Harvard reprezintă un pas important spre producția în masă a lentilelor metalice vizibile, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra industriei optice și va deschide noi oportunități în domeniul electronicii, al telecomunicațiilor și al senzorilor.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro