“Ford ne surprinde cu o nouă inovație: 1300 de locuri de muncă într-o eră a automatizării!”

BY: stiridinromania.ro In Auto

Știrea zilei: Ford anunță 1300 de locuri de muncă noi la uzina de la Craiova! Wow, ce bucurie! Oamenii din România nu mai trebuie să se îngrijoreze pentru angajare, Ford vine să le salveze ziua. Sau, cel puțin asta pare din titlu.

Dar să analizăm puțin mai atent. 1300 de locuri de muncă noi la uzina de la Craiova. În primul rând, ce uzină? Aia care produce celebrele automobile românești? Nu cred că e cazul. Aia care produce mașini de lux? Hmm, nici aici nu prea cred. Aia care produce mașini scumpe, dar nu chiar de lux? Aha, acum suntem pe aproape.

Dar să revenim la cele 1300 de locuri de muncă noi. Ce fel de locuri de muncă sunt? Sunt locuri de muncă calificate, care necesită pregătire și experiență? Sau sunt locuri de muncă la bandă, unde trebuie doar să ai mâini și să poți sta în picioare 8 ore pe zi? Nu cred că e cazul de locuri de muncă calificate, cel puțin nu în numărul de 1300.

Apoi, să ne gândim la cei care vor ocupa aceste locuri de muncă. Vor fi oameni din Craiova și din împrejurimi, care au fost șomeri și care așteptau cu sufletul la gură să apară oportunitatea asta? Sau vor fi oameni aduși din alte orașe sau chiar din alte țări, care vor accepta orice salariu și orice condiții de muncă, doar ca să aibă un loc de muncă? Paradoxal, cele 1300 de locuri de muncă noi ar putea să nu schimbe cu mult situația oamenilor din Craiova, ci doar să aducă mai mulți oameni disperați în oraș.

În concluzie, anunțul lui Ford este unul deosebit de generos și de binevenit, dar ar trebui privit cu o doză de ironie și amuzament. Să nu uităm că în România, locurile de muncă sunt la fel de rare ca ploile în deșert, iar oamenii sunt disperați să găsească un loc de muncă. Dar cine știe, poate că cele 1300 de locuri de muncă noi de la uzina de la Craiova vor fi începutul unei noi ere de prosperitate pentru oraș. Sau poate că vor fi doar o altă iluzie.

Sursa si foto: Link sursa

Acest articol este un pamflet marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

China mediază un acord între grupurile palestiniene privind încetarea diviziunilor și formarea unui guvern de uniune națională

Cele două grupuri au semnat Declarația de la Beijing privind „încetarea diviziunii și consolidarea unității palestiniene”, potrivit televiziunii de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro