Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: Am remarcat astăzi mobilizarea deosebită cu …

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: Am remarcat astăzi mobilizarea deosebită cu care Societatea Comercială Antibiotice S.A. Iași, singurul producător farmaceutic român la care statul este acționar majoritar, prin Ministerul Sănătății, se implică în asigurarea necesarului de medicamente pentru pacienții din România.
Apreciez ceea ce a făcut în cele aproape 5 luni de la inaugurarea noii fabrici de produse topice, o investiție de 20 de milioane de euro realizată din surse proprii, care crește substanțial capacitatea de producție, dar are și calitatea de a fi cea mai modernă unitate de producție din Europa pe segmentul produselor farmaceutice topice destinate medicației intraspitalicești și consumului populației, pe lângă gama largă de medicamentele generice antiinfecțioase pe care le produce atât pentru piața internă, cât și pentru piața externă.
Industria farmaceutică este strategică pentru sănătatea populației, cât și pentru sistemul național de apărare, iar compania Antibiotice Iași a susținut constant în acest sens politicile publice ale Guvernului, inclusiv pe fondul unor situații speciale cum au fost perioada pandemiei.
Cu respectul cuvenit față de sănătatea românilor și față de tradiția de succes de aproape șapte decenii a producătorului Antibiotice Iași, Guvernul va manifesta în continuare întreaga deschidere pentru mecanismele de sprijin destinate industriei farmaceutice autohtone, având în vedere și provocările cu care se confruntă, vedem, și alte țări în asigurarea necesarului de medicamente pentru populație.
Felicit conducerea companiei și întregul personal pentru implicare și pentru tot ceea ce au realizat! Doresc succes în realizarea proiectelor de dezvoltare strategică a platformei industriale cu sprijin din partea Băncii Europene de Investiții, demers care include și o componentă finanțabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru alimentarea cu energie verde a acestei platforme.
Îmi doresc, totodată ca și alte companii farmaceutice din România să tindă spre performanță, prin pârghiile sprijin pe care Guvernul le pune la dispoziție în direcția stimulării investițiilor și a programelor de cercetare și dezvoltare.








Data: 2023-04-25 20:22:23

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița – unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România, cu numeroase specii de plante și animale rare.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele mai frumoase locații de vizitat din România, oferind o combinație unică...

Read More...

Victorie clară pentru Dinamo în Liga 3, play-off, cu scorul final 7-3

Echipa de fotbal Dinamo București a obținut o victorie clară în fața echipei CS Blejoi, într-un meci din Liga...

Read More...

Explorând Universul: Analiza datelor de la telescopul Hubble

Astăzi o să vorbim despre una dintre cele mai incredibile invenții ale omenirii: telescopul Hubble. Acest instrument extraordinar a...

Read More...

10 commentsOn Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: Am remarcat astăzi mobilizarea deosebită cu …

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro