PNL și PSD, eroii energiei atomice: Investesc 6 miliarde de euro în reactoare, dar păstrează minele de uraniu închise!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
Ciubuc si reactoareleCu toate că sună ca o glumă proastă, se pare că PSD și PNL au reușit să se pună de acord asupra unui proiect de lege – să investească nu mai puțin de 6 miliarde de euro pentru construirea reactorului 3 și 4 la centrala nucleară de la Cernavodă, prin PNRR.

Dar adevărata ironie este că, în același timp, continuăm să importăm uraniu din Canada și China, în timp ce minele noastre de uraniu rămân închise.

Cu toate acestea, nu este o problemă, nu-i așa? Dacă investim suficient de mulți bani în construirea de noi reactoare, putem continua să importăm uraniu și să lăsăm minele noastre închise fără nicio remușcare. Pentru că cine are nevoie de independența energetică când poți avea noi reactoare la Cernavodă?

Și nu doar că vom investi acești bani în construirea reactoarelor, dar probabil vom plăti și pentru importul de uraniu. Și cine știe, poate vom ajunge să importăm și personalul specializat din Canada și China. Dar ce contează asta, atata timp cât avem noi reactoare?

Si deputatul neafiliat Ciprian Ciubuc a avut o interventie pe aceasta tema in Camera Deputatilor: “Cum este posibil ca in 30 de ani ati inchis minele de aur – am pierdut dreptul de stantare al aurului – am inchis minele de carbune (…) Va cer si va implor, in numele romanilor, sa redeschidem aceasta resursa! Pentru ca noi putem juca un rol important in Europa si in lume!”

https://www.facebook.com/1730247851/videos/227959439646486

“PSD și PNL au elaborat un proiect de lege ca prin PNRR să fie investiți 6 miliarde de euro pentru construcția reactorului 3 și 4 de la atomocentrala Cernavodă!

Uraniu continuăm să importăm din Canada și China 200 tone pe an, în timp ce minele de uraniu le țin închise!”


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Diana ŞOŞOACĂ: Renunțarea la dreptul de veto în Consiliul Uniunii Europene reprezintă un act de înaltă trădare!

Ministerul de Externe a dezvăluit că România s-a alăturat grupului de 9 ţări, printre care cele 6 fondatoare ale

Read More...

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători la probele de semimaraton, cros …

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători

Read More...

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene….

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene. La SportsFestival, astăzi va avea loc Blindfold

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro