PNL și PSD, eroii energiei atomice: Investesc 6 miliarde de euro în reactoare, dar păstrează minele de uraniu închise!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
Ciubuc si reactoarele

Cu toate că sună ca o glumă proastă, se pare că PSD și PNL au reușit să se pună de acord asupra unui proiect de lege – să investească nu mai puțin de 6 miliarde de euro pentru construirea reactorului 3 și 4 la centrala nucleară de la Cernavodă, prin PNRR.

Dar adevărata ironie este că, în același timp, continuăm să importăm uraniu din Canada și China, în timp ce minele noastre de uraniu rămân închise.

Cu toate acestea, nu este o problemă, nu-i așa? Dacă investim suficient de mulți bani în construirea de noi reactoare, putem continua să importăm uraniu și să lăsăm minele noastre închise fără nicio remușcare. Pentru că cine are nevoie de independența energetică când poți avea noi reactoare la Cernavodă?

Și nu doar că vom investi acești bani în construirea reactoarelor, dar probabil vom plăti și pentru importul de uraniu. Și cine știe, poate vom ajunge să importăm și personalul specializat din Canada și China. Dar ce contează asta, atata timp cât avem noi reactoare?

Si deputatul neafiliat Ciprian Ciubuc a avut o interventie pe aceasta tema in Camera Deputatilor: “Cum este posibil ca in 30 de ani ati inchis minele de aur – am pierdut dreptul de stantare al aurului – am inchis minele de carbune (…) Va cer si va implor, in numele romanilor, sa redeschidem aceasta resursa! Pentru ca noi putem juca un rol important in Europa si in lume!”

https://www.facebook.com/1730247851/videos/227959439646486

“PSD și PNL au elaborat un proiect de lege ca prin PNRR să fie investiți 6 miliarde de euro pentru construcția reactorului 3 și 4 de la atomocentrala Cernavodă!

Uraniu continuăm să importăm din Canada și China 200 tone pe an, în timp ce minele de uraniu le țin închise!”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Trecerea în neființă a general-locotenentului Ionel CRĂCIUN

Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a domnului general-locotenent (rtg) dr.ing. Ionel CRĂCIUN, fost comandant al pompierilor din...

Read More...

Medaliații la individual și la echipe la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică

Recent, la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică, s-au acordat medalii la nivelul Junioare II, Nivel...

Read More...

Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro