Anamaria Gavrilă: Oamenii politici sufocă România!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
ana maria gavrila oamenii politiciAnamaria Gavrilă, deputat în Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA, in ultima declaratie politica, a menționat haosul de pe piața asigurărilor RCA, care afectează milioane de români și creează o percepție pesimistă asupra economiei și o scădere economică.

De asemenea, a făcut referire la Nicu Marcu, președintele ASF, care a fost singurul candidat pe funcția ASF cu sprijinul PNL și care a fost susținut și de PSD prin Daniel Zamfir.

Gavrilă a criticat faptul că Marcu nu a lucrat niciodată în mediul privat și că, prin urmare, este nepotrivit pentru supravegherea unei activități financiare atât de importante pentru mediul privat. Ea a subliniat că politicienii pun oameni politici în justiție, în toate instituțiile publice și în toate posturile de reprezentare a societății civile în stat, ceea ce duce la justiție blocată și nefuncțională, instituții publice nefuncționale, nedreptate și lipsă de reprezentativitate a societății civile în deciziile statului.

Gavrilă a făcut referire și la oamenii capabili care aplică pentru funcțiile publice și care se pregătesc pentru concursuri și audieri, dar care se așteaptă la o dezamăgire pentru că politicienii vor alege oamenii lor, vizibil inferiori din punct de vedere profesional sau chiar nepotriviți pentru funcție.

Deputatul a concluzionat că clasa politică trebuie schimbată, iar noi toți trebuie să ne implicăm pentru a elimina mucegaiul care sufocă România, de la spitale insalubre până la stresul zilnic al birocrației și umilințelor internaționale.
Redam mai jos declaratia politica integral.

“Piața asigurărilor RCA este în haos. Milioane de români se urcă în mașină și sunt loviți de un gând de îngrijorare. Dacă pățesc ceva cu mașina – nici nu știu dacă asigurarea lor este validă sau vor fi blocați luni de zile cu banii dați pentru repararea mașinilor în caz de accident. Psihologic, asta înseamnă un consum mai mic, o percepție pesimistă asupra economiei și scădere economică.

Nicu Marcu – Președintele ASF a fost singurul candidat pe funcția ASF cu sprijinul PNL. Susținut mai apoi și de PSD prin Daniel Zamfir. L-am văzut ieri pe domnul vicepreședinte ASF, domnul Cristian Roșu fugind pe holurile Parlamentului de ziariști, râzându-le în față și ascunzându-se în biroul domnului Daniel Zamfir, ca și cum ar fi la el acasă.

Din CV-ul domnului Nicu Marcu reiese că are o pletoră de studii și titluri. A lucrat toată viața lui la Stat – a fost plătit din banii bugetului național și s-a perindat prin tot felul de institute, școli, agenții naționale. Cum am spune noi – omul bun la toate pe care politicienii îl manevrau pe unde era nevoie. Pe acest om, care nu a lucrat nici o zi din viața lui în mediul privat l-au pus PNL și PSD să supravegheze o extrem de importantă activitate financiară a mediului privat… Rezultatul – sute de milioane de euro care trebuie acum plătiți din banii bugetului de stat, tot banii românilor.

Oamenii politicienilor în justiție, oamenii politicienilor în toate instituțiile publice, oamenii politicienilor în toate posturile de reprezentare a societății civile în stat. Rezultatul – justiție blocată și nefuncțională, instituții publice nefuncționale, nedreptate și lipsă de reprezentativitate a societății civile în deciziile statului – Omenii politicienilor sunt de fapt cei care stau de 6 pentru ca mafioții din spatele politicienilor să poată fura această țară. Clasic – Dormiți liniștiti, ei vă lucrează bine.

România are oameni capabili care pot ocupa aceste funcții public, și mulți dintre ei se încăpățânează dintr-un simț al datorie și dedicării pentru țară să aplice pentru aceste funcții. Și acești oameni se pregătesc pentru concursuri și audieri. Și sunt excelenți ca pregătire, profesional și recomandări, tot ce trebuie. Însă, și știu personal câteva cazuri deja, se pregătesc de o mare dezamăgire – îmi spun – ”și așa vor alege oamenii lor, puși de PNL-ului sau a PSD-ului”, vizibil inferiori din punct de vedere profesional sau chiar nepotriviți pentru funcție.

Clasa noastră politică este precum un mucegai care sufocă o dulceață de țară. Cu cât lăsăm mucegaiul mai mult, cu atât dulceața se irosește mai mult, iar mucegaiul crește. Nu avem nevoie de războaie sau pandemii pentru că avem politicieni care ne mănâncă viața pas cu pas. Întregul sistem al incompetenților și corupților ne sufocă, de la spitale insalubre până la stresul zilnic al birocrației, nepăsării, de la umilințe internaționale până la umilințele mâinilor întinse pentru voucherele politicienilor.

Acest mucegai trebuie îndepărtat, clasa politică trebuie schimbată iar noi toți trebuie să ne implicăm!

21.03.2023

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA”


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Diana ŞOŞOACĂ: Renunțarea la dreptul de veto în Consiliul Uniunii Europene reprezintă un act de înaltă trădare!

Ministerul de Externe a dezvăluit că România s-a alăturat grupului de 9 ţări, printre care cele 6 fondatoare ale

Read More...

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători la probele de semimaraton, cros …

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători

Read More...

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene….

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene. La SportsFestival, astăzi va avea loc Blindfold

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro