Percheziție în Făget: Descoperite articole pirotehnice ilegale și indicii că ar fi praf de pușcă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Arsenal! Polițiști făgețeni au confiscat peste 7.200 de articole pirotehnice de la un bărbat din satul Poeni

Un bărbat de 64 de ani din satul Poieni, comuna Pietroasa, este cercetat de polițiști pentru deținerea și comercializarea ilegală a articolelor pirotehnice. Descinderile au avut loc miercuri, 27 decembrie, în locuința acestuia, iar în urma percheziției au fost găsite 7.229 de articole pirotehnice.

Printre articolele descoperite se numără combinații din vulcan și baterii de artificii, emițătoare de sunet, seturi de artificii și cutii cu emițătoare de sunet. De asemenea, au fost găsite și diferite obiecte și materiale care indică practicarea de activități ilegale legate de fabricarea de muniții.

Polițiștii au mai găsit un recipient din sticlă care conținea un praf de culoare gri închis, despre care se bănuiește că este praf de pușcă, și un cartuș de calibru 12. Totodată, au fost găsite capse pentru cartușe, bile metalice de diferite dimensiuni și alte obiecte susceptibile a fi folosite în confecționarea artizanală de cartușe.

În urma descinderii, a fost întocmit un dosar penal în care bărbatul este acuzat de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr. 126/1995, precum și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Deținerea și comercializarea ilegală a articolelor pirotehnice reprezintă o infracțiune gravă, deoarece acestea pot pune în pericol viața și integritatea oamenilor. Utilizarea necorespunzătoare a acestor articole poate provoca incendii, explozii și accidente grave. Este important ca autoritățile să continue să combată acest fenomen și să tragă la răspundere pe cei care încalcă legea în acest sens.

De asemenea, este necesară o mai mare conștientizare publică cu privire la pericolele utilizării neautorizate a articolelor pirotehnice. Oamenii trebuie să fie informați și să înțeleagă că acestea nu sunt jucării și că utilizarea lor trebuie făcută în condiții de siguranță și conform legii.

Această acțiune a autorităților din Făget reprezintă un pas important în combaterea comerțului ilegal cu articole pirotehnice și în asigurarea siguranței publice. Astfel de acțiuni trebuie să continue și în alte zone, pentru a preveni accidentele și a proteja viața cetățenilor.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Oamenii legii din Făget au percheziționat miercuri, 27 decembrie, locuința unui bărbat, în vârstă de 64 de ani din satul Poieni, comuna Pietroasa, bănuit că ar deține și ar comercializa ilegal articole pirotehnice.

În urma descinderii au fost descoperite 7.229 de articole pirotehnice, respectiv: opt bucăți combinație din vulcan și baterie de artificii, categoria F2; 25 de cutii a câte 20 emițătoare de sunet, categoria P1; patru seturi a câte șase bucăți/set, categoria P1; 11 seturi, a câte 12 bucăți, un set candele romane, categoria F2; 83 de cutii, cu 60 bucăți fiecare, emițătoare de sunet, categoria P1;10 cutii, cu 60 de bucăți emițătoare de sunet, categoria P1; un set, cu 20 de bucăți, categoria F4; trei seturi, cu 20 de bucăți/set emițător de sunet, categoria P1; trei seturi, cu 100 bucăți/set, categoria P1; patru cutii, cu 100 bucăți/cutie, categoria P1; o bucată baterie de artificii, categoria F2; o bucată baterie de bombițe, categoria F2; o bucată baterie, categoria F2, 56 focuri; două seturi, cu patru bucăți/set, categoria P1, emițător de sunet; două bucăți articole pirotehnice; un set cu 12 bucăți și 10 bucăți articole pirotehnice; ⁠26 bucăți emițător de sunet, categoria P1; un set articol pirotehnic; 76 bucăți granule pocnitoare, categoria F1; o cutie cu șase petarde și 58 bucăți; trei bucăți emițător de sunet, categoria P1.

Totodată, polițiștii au mai descoperit și un recipient din sticlă, în care s-ar fi aflat un praf de culoare gri închis, despre care ar fi indicii că ar fi praf de pușcă, având în interior jumătate dintr-un cartuș de calibru 12, partea cu capsă, o cutie de carton în care se aflau 83 de bucăți de capse pentru cartuș nepercutate, o cutie de carton în care se aflau bile metalice de diferite dimensiuni, o cutie din plastic în care se aflau bile metalice de dimensiuni de aproximativ 2 mm, trei bile metalice cu diametrul de aproximativ 1 cm, trei proiectile, precum și două bucăți metalice, susceptibile a fi folosite la confecționarea artizanală de cartușe.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr. 126/1995, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro