Participarea directorului de cabinet al DSU la evenimentul “Crisis Ready: Empowering Local and Regional Authorities Workshop on Emergency Preparedness and Response”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 12-13 iunie a.c., directorul de cabinet din cadrul DSU, dl. Mihai Lupu a participat la un eveniment important desfășurat la Bruxelles, intitulat “Crisis Ready: Empowering Local and Regional Authorities Workshop on Emergency Preparedness and Response – Lessons and Future Strategies”. Acest eveniment a avut ca temă gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și identificarea de bune practici în răspunsul la această criză.

În cadrul workshop-ului s-au discutat exemple concrete de succes și metode eficiente aplicate de autoritățile locale și naționale în gestionarea crizei refugiaților. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe identificarea nevoilor de pregătire și pe domeniile care necesită sprijin pentru a asigura un răspuns eficient în situații de urgență pentru copii și îngrijitorii lor.

Participarea directorului de cabinet al DSU la acest eveniment a fost considerată ca o contribuție semnificativă la definirea unor strategii viitoare și la îmbunătățirea eficienței răspunsurilor umanitare în Uniunea Europeană. Acest lucru s-a realizat prin folosirea bunei practici din România, atât de la nivelul DSU, cât și al partenerilor, autorităților centrale și locale, ong-urilor, agențiilor ONU și altor instituții internaționale.

Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru colaborare, facilitând dialogul și cooperarea între principalii actori implicați în gestionarea crizei refugiaților. S-a discutat și despre stabilirea unei comunități de practică care să reunească actori locali și regionali din diverse state membre ale UE, concentrându-se pe dezvoltarea unor răspunsuri umanitare eficiente și adaptate nevoilor refugiaților și migranților, în special ale copiilor.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 12-13 iunie a.c., directorul de cabinet din cadrul DSU, dl. Mihai Lupu a participat la evenimentul “Crisis Ready: Empowering Local and Regional Authorities Workshop on Emergency Preparedness and Response – Lessons and Future Strategies” desfășurat la Bruxelles. În cadrul acestui eveniment au fost abordate teme esențiale pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și bunele practici identificate în răspunsul la această criză, evidențiindu-se exemple concrete… de succes și metode eficiente aplicate de autoritățile locale și naționale. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe identificarea nevoilor de pregătire și pe domeniile care necesită sprijin pentru ca autoritățile locale să poată răspunde eficient nevoilor copiilor și îngrijitorilor lor în situații de urgență. Acest workshop a reprezentat o platformă esențială pentru colaborare, facilitând dialogul și cooperarea între principalii actori implicați în gestionarea crizei refugiaților. Totodată, au fost discuții privind stabilirea unei comunități de practică ce va reuni actori locali și regionali din diverse state membre ale UE, concentrați pe dezvoltarea unor răspunsuri umanitare eficiente și adaptate nevoilor refugiaților și migranților, în special ale copiilor. Participarea directorului de cabinet al DSU la acest eveniment a contribuit semnificativ la definirea unor strategii viitoare și la îmbunătățirea eficienței răspunsurilor umanitare în Uniunea Europeană, folosind bunele practici din România, atât de la nivelul DSU, cât și al partenerilor, autorități centrale și locale, ong-uri, agenții ONU și alte instituții internaționale.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro