Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a aduce știința mai aproape de elevi. Atelierul condus de Dragos Tataru și Eduard Nastase a oferit activități de educație seismologică pentru profesorii STEM și elevi.

Participanții au avut parte de sesiuni teoretice, demonstrative și practice, inclusiv asamblarea unui seismometru Slinky. De asemenea, au fost prezentate programele de dezvoltare profesională interdisciplinară, cum ar fi Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele.

RoEduSeis este o rețea care utilizează instrumente de înregistrare a cutremurelor instalate în școli, operate de către personalul didactic și elevi, cu sprijinul cercetătorilor. Aceste instrumente sunt folosite împreună cu materiale suport în activități didactice inovative bazate pe datele înregistrate.

Proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁 a avut ca obiectiv aducerea seismologiei și educației mai aproape de elevi, oferindu-le posibilitatea de a învăța despre fenomenele naturale și de a experimenta în mod practic cunoștințele teoretice.

Aceste inițiative educaționale sunt extrem de importante pentru implicarea elevilor în domeniul științific și pentru stimularea interesului lor pentru științele naturii. Prin proiecte precum 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, elevii au oportunitatea de a descoperi lumea științei într-un mod interactiv și captivant.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐚 – 𝐑𝐞𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞 Am finalizat încă o misiune din seria activităților educaționale în cadrul 𝐑𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐢𝐜𝐞 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – 𝐑𝐨𝐄𝐝𝐮𝐒𝐞𝐢𝐬. Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea a fost gazda celei mai recente inițiative, proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde educația și seismologia și-au dat mâna pentru a aduce știința mai aproape de elevi. Dragos Tataru și Eduard Nastase, de la laboratorul Geo Edu Lab, au condus atelierul intitulat 𝑺𝒆𝒊𝒔𝒎𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒂 – 𝑹𝒆𝒔𝒖𝒓𝒔𝒆 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒐𝒗𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒆𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆, oferind activități de educație seismologică pentru profesorii STEM și elevi. Participanții au beneficiat de sesiuni teoretice, demonstrative și practice, inclusiv asamblarea unui seismometru Slinky. De asemenea, au fost prezentate programele de dezvoltare profesională interdisciplinară, precum Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele. RoEduSeis este o rețea bazată pe instrumente de înregistrare a cutremurelor instalate în școli, operate de către personalul didactic și elevi, cu sprijinul cercetătorilor și utilizate, împreună cu materiale suport, ca o resursă pentru activități didactice inovative bazate pe datele înregistrate www.facebook.com/roeduseis. 𝐹𝑜𝑡𝑜: 𝐴𝑙𝑒𝑥𝑖𝑎 𝑀𝑖ℎ𝑢𝑡̦𝑎


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

291 de localități conectate la sistemul centralizat primesc apă cu program

În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80,46%, cu un volum de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro