Parcarea Multinivel din Cartierul Cetate, O Victorie pentru Primăria Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Începe proiectarea noilor parcări supraetajate din spatele magazinului Bega! Sunt prevăzute 250 de locuri

O nouă parcare multinivel va fi construită în cartierul Cetate din Timișoara, în spatele magazinului Bega, după ce licitația pentru proiectarea acesteia a fost finalizată. Asociația Norma Arhitectură și Urbanism SRL și Top Proiect SRL au câștigat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire, la o valoare de 640.000 lei, mai mică decât estimarea inițială de 800.000 lei.

Parcarea va avea o capacitate de 250 de locuri de parcare, care va ajuta la suplimentarea locurilor deja existente în zonă. În plus, va include un parter înalt destinat spațiilor comerciale și un sistem inteligent de monitorizare, care va permite șoferilor să verifice disponibilitatea locurilor libere și poziția acestora. Accesul auto se va face de pe strada Carol Telbisz.

De asemenea, este important de menționat că terenul pe care va fi construită această parcare a revenit în proprietatea municipalității la începutul lui 2023, după un lung proces juridic împotriva fraților Cristescu. Aceștia au obținut terenul în 2014, în urma unei Hotărâri de Guvern, dar Primăria Timișoara a contestat decizia și, după 7 ani de procese, a obținut câștig de cauză în instanță în acest an.

Astfel, construcția acestei parcări multinivel este un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii din zona Cetate din Timișoara și va contribui la rezolvarea problemei lipsei de locuri de parcare în această zonă aglomerată a orașului.

Sursa: www.sursadevest.ro

Licitația pentru proiectarea noii parcări multinivel din cartierul Cetate, din spatele magazinului Bega a fost finalizată!

Asocierea Norma Arhitectură și Urbanism SRL și Top Proiect SRL a câștigat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire. Din valoarea estimată de 800.000 lei, contractul a fost atribuit pentru 640.000 lei.

Prin acest proiect se urmărește suplimentarea locurilor de parcare deja existente în zona din spatele magazinului Bega. Astfel că, la finalizarea lucrărilor vor fi amenajate 250 de noi locuri de parcare.

Parcarea va include un parter înalt prevăzut pentru spații comerciale, dar și un sistem inteligent de monitorizare, prin care șoferii vor putea verifica disponibilitatea locurilor libere, cât și poziția acestora. Accesul auto se va realiza de pe strada Carol Telbisz.

Parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în proprietatea municipalității la începutul lui 2023, după ce Primăria Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul împotriva fraților Cristescu.

Epopeea acestui teren a început în anul 2014, când primarul de la acea vreme, Nicolae Robu, a vrut să construiască o parcare supraetajată. Doar că, la scurt timp de la lansarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, edilul a aflat că terenul ajunsese în proprietatea fraţilor Cristescu. S-a ajuns aici, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern care prevedea că cine are o clădire cu anumite funcţionalităţi poate primi în propietate şi terenul alăturat. Primăria a contestat apoi în instanţă, trecerea terenului în propietatea oamenilor de afaceri Emil şi Marius Cristescu. După 7 ani de procese, în 2023, Primăria Timişoara are în sfârşit, câştig de cauză.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro