Orange va renunța gradual la tehnologia 3G, din iunie 2024, și se va concentra pe transferul clienților spre rețele mai rapide și mai eficiente

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Orange va renunța gradual la tehnologia 3G, din iunie 2024, și se va concentra pe transferul clienților spre rețele mai rapide și mai eficiente

Orange România anunță închiderea graduală a rețelei 3G, începând cu iunie 2024, în favoarea dezvoltării rețelelor 4G/5G și a altor tehnologii emergente. Această măsură vine ca urmare a schimbărilor în preferințele clienților, care au ales în mare măsură rețeaua 4G/LTE sau performanța și viteza oferite de 5G. Utilizarea rețelei 3G a scăzut semnificativ în ultimii ani, reprezentând în prezent sub 3% din totalul traficului de date realizat în rețeaua Orange.

De asemenea, consumul de energie generat de rețeaua 3G este de aproximativ 11% din totalul întregii rețele, motiv pentru care Orange România dorește să direcționeze resursele și spectrul utilizate anterior de 3G către rețelele 4G/LTE (inclusiv tehnologiile Low Power LTE-M, NB-IoT) și 5G, care sunt semnificativ mai rapide și mai eficiente energetic decât tehnologia pe care o înlocuiesc.

Tranziția de la 3G la noile rețele se va face gradual începând cu luna iunie 2024 și se va încheia la finalul lui 2025. În această perioadă, clienții Orange care folosesc serviciile 3G vor fi informați și contactați telefonic, prin email sau SMS de către echipele de suport Orange sau de către reprezentantul Orange dedicat. Cei care în prezent folosesc un dispozitiv 2G/3G vor putea folosi în continuare serviciile de voce și SMS prin rețeaua 2G, însă pentru a putea folosi serviciul de internet aceștia vor trebui să înlocuiască dispozitivul cu unul compatibil 4G sau 5G.

Compania se va concentra în acest interval pe informarea clienților și găsirea de soluții adaptate nevoilor lor, în special pentru cei care folosesc dispozitive mai vechi. Astfel, Orange România dorește să asigure că toți clienții săi rămân conectați la serviciile pe care le folosesc și să aibă suficient timp pentru a se adapta acestor schimbări și a descoperi beneficiile rețelelor 4G/5G.

Clienții Orange care încă folosesc rețeaua 3G și nu beneficiază de avantajele utilizării noilor tehnologii 4G/5G pot merge în magazinele Orange din toată țara pentru verificarea și înlocuirea cartelei SIM cu una compatibilă 4G, dacă este cazul. De asemenea, aceștia pot beneficia de o gamă variată de telefoane compatibile 4G/5G, cu prețuri speciale și reduceri la reinnoirea abonamentului.

Pentru clienții business, Orange Business va lucra îndeaproape cu aceștia pentru a identifica cea mai bună soluție de conectivitate pentru voce mobilă, M2M & IoT, în funcție de nevoile specifice. Soluțiile de conectivitate M2M/IoT care folosesc rețeaua 3G se vor putea conecta la una din rețelele 4G sau 5G, în cazul în care echipamentul folosit permite acest lucru, în caz contrar acestea vor folosi rețeaua 2G.

Închiderea rețelelor 3G este un proces ce se întâmplă deja la nivel internațional, în urma căruia operatorii de telecomunicații își ajustează infrastructura pentru a răspunde mai bine nevoilor actuale de conectivitate și pentru a migra către tehnologii mai eficiente și cu un impact mai mic asupra mediului înconjurător.

Astfel, Orange România își propune să ofere clienților săi o experiență de conectivitate mai bună și să contribuie la crearea unei lumi mai rapide, mai interconectate și mai sustenabile.

Informatia a fost publicata pentru prima data de newsroom.orange.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...
Noul BMW Seria 2 Coupé

Lansarea Noului BMW Seria 2 Coupé

Noul BMW Seria 2 Coupé este prezentat ca un concept auto unic în segmentul compact, care combină sportivitatea extravertită,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro