Oportunități de investiții în județul Dâmbovița: Discuții între președintele CJ și ambasadorul Israelului

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria Târgoviște are în derulare 109 investiții, în valoare de 1,4 miliarde de lei – incomod-media.ro

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, pentru a discuta despre oportunitățile de investiții în județ. La întâlnire au participat și senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, deputata Carmen Holban, secretarul de stat Ionuț Săvoiu de la Ministerul Transporturilor și vicepreședinta CJ Dâmbovița, Luciana Cristea.

Președintele Corneliu Ștefan a mulțumit senatorului Titus Corlățean pentru intermedierea acestei vizite și ambasadorului Reuven Azar pentru deschiderea de care a dat dovadă. Acesta a prezentat județul Dâmbovița, evidențiind domeniile de interes pentru viitoarele parteneriate cu statul Israel.

La rândul său, senatorul Titus Corlățean a subliniat că această întâlnire confirmă relația specială de colaborare între România și Israel. A amintit și faptul că recent au fost sărbătoriți 75 de ani de relații politice și diplomatice bilaterale între cele două țări.

Discuțiile s-au axat pe diferitele posibilități de colaborare concretă, care vor continua și în perioada următoare. Statul Israel este recunoscut pentru competența sa în domeniul agricol, investițional, infrastructură, capacități de producție, sănătate, industria de apărare și turism.

Ambasadorul Reuven Azar a declarat că a fost onorat să discute cu liderii municipiului Târgoviște și ai județului Dâmbovița despre oportunitățile de colaborare în diverse domenii. A apreciat prietenia puternică a senatorului Titus Corlățean față de statul Israel și a amintit că Israelul a investit în România în domenii precum turismul, industria de apărare, sănătatea, agricultura și energia verde.

Vizita ambasadorului Reuven Azar va continua cu o întâlnire la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, urmată de participarea la ședința festivă a Consiliului Municipal Târgoviște, organizată cu ocazia “Zilelor Cetății”.

Este de remarcat că această întâlnire și discuțiile purtate reflectă dorința ambelor țări de a consolida legăturile și colaborarea în diverse domenii, cu beneficii reciproce. Investițiile și parteneriatele cu statul Israel pot aduce dezvoltare și progres în județul Dâmbovița, având în vedere experiența și competența acestuia în domenii cheie.

Sursa: incomod-media.ro

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a întâlnit, în această dimineață, cu ambasadorul statului Israel în România, ES Reuven Azar.

Discuțiile, la care au participat și senatorul Titus Corlățean – președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, deputata Carmen Holban, secretarul de stat Ionuț Săvoiu de la Ministerul Transporturilor și vicepreședinta CJ Dâmbovița – Luciana Cristea, s-au axat pe oportunitățile de investiții în județul Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan i-a mulțumit senatorului Titus Corlățean pentru că a intermediat această vizită și ambasadorului Reuven Azar pentru deschidere, după care a făcut o prezentare a județului, cu accent pe domeniile de interes pentru viitoare parteneriate cu statul Israel.

La rândul său, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, Titus Corlățean, a punctat că întâlnirea confirmă o relație specială de colaborare între România și Israel. De asemenea, a amintit parlamentul că, recent, s-au marcat 75 de ani de relații politice și diplomatice bilaterale România – Israel.

A fost o primă discuție foarte aplicată, foarte solidă, asupra diferitelor posibilități de colaborare concretă, care va continua în perioada următoare – au apreciat președintele CJ Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, dar și ambasadorul Reuven Azar. Statul Israel este unul dintre cele mai competitive în domeniul agricol, investițional, infrastructură, capacități de producție, sănătate, industria de apărare și turism.

„Am fost onorat de a discuta cu toți liderii municipiului Târgoviște și ai județului Dâmbovița despre oportunitățile de colaborare în multe domenii. Sunt foarte onorat pentru aceasta invitație. Senatorul Titus Corlățean este un prieten foarte puternic al statului Israel, un om cu experiență foarte mare”, a declarat Excelența Sa Reuven Azar, în limba română.

A amintit apoi ambasadorul domeniile de interes în care a investit statul Israel în România, respectiv: turism, iar județul Dâmbovița este atractiv, industria de apărare, sănătate, agricultură și energie verde.

Vizita ambasadorului Reuven Azar va continua cu o întâlnire la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, după care Excelența Sa va participa la ședința festivă a Consiliului Municipal Târgoviște, prilejuită de „Zilele Cetății”.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro