Operatorii economici care nu se conformează vor fi sancționați

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Operatorii economici care desfășoară activități de vânzare prin intermediul automatelor comerciale trebuie să fie la curent cu noile reglementări impuse de ANAF. Conform informațiilor furnizate de autorități, aceștia sunt obligați să doteze automatele cu aparate de marcat electronice fiscale pentru a înregistra corect tranzacțiile efectuate prin intermediul acestora.

Această măsură vine în contextul în care tot mai mulți operatori economici utilizează automate comerciale pentru a facilita procesul de vânzare și pentru a oferi clienților modalități moderne de plată, precum plățile cu cardul sau acceptarea bancnotelor și monedelor.

ANAF a avertizat că toți operatorii economici care nu respectă această obligație vor fi sancționați conform prevederilor legale. Este important ca aceștia să fie conștienți de consecințele nerespectării legislației fiscale și să se conformeze noilor reguli impuse de autorități.

În plus, implementarea aparatelor de marcat electronice fiscale în automatele comerciale va contribui la combaterea evaziunii fiscale și la asigurarea unei evidențe corecte a veniturilor obținute din activitățile desfășurate. Este important ca toți operatorii economici să își asume responsabilitatea conformării la noile reglementări și să își adapteze afacerea în concordanță cu cerințele legale.

Prin urmare, este recomandat ca operatorii economici care utilizează automate comerciale să se informeze cu privire la noile reglementări impuse de ANAF și să ia măsurile necesare pentru a se conforma acestora în timp util. Este responsabilitatea fiecărui operator economic să respecte legislația fiscală în vigoare și să contribuie la o concurență corectă și transparentă în domeniul comerțului.

Sursa: incomod-media.ro

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF. Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați […]Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate Babilonul, unul dintre cele mai vechi orașe din istorie, ascunde numeroase secrete și...

Read More...

Record de turnee de șah în acest weekend

În acest weekend, România a înregistrat un record de turnee de șah, cu un total de 1603 de jucători...

Read More...

Încrucișarea genetică: Motorul evoluției

Încrucișarea genetică: Motorul evoluției Dragi cititori, Astăzi vreau să vă vorbesc despre unul dintre cele mai fascinante procese din natură: încrucișarea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro