Olimpiada interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească” – Elevi din Vaslui premiați

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Elevii vasluieni au obținut rezultate deosebite la etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de limba și literatura română și religie

În perioada 15-19 mai 2024, Craiova a găzduit etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare “Cultură și spiritualitate românească” – gimnaziu, unde elevii din întreaga țară au concurat pentru premii de excelență. Această competiție a avut ca obiectiv promovarea unei abordări interdisciplinare a conținuturilor din limba și literatura română și religie, atrăgând elevi cu aptitudini și interes deosebit pentru aceste materii.

Elevii din Vaslui s-au remarcat prin performanțele lor deosebite, demonstrând respectul pentru valorile morale și culturale românești, precum și pentru excelența în educație. Printre aceștia, elevele Mititelu C. C. Ecaterina-Elena și Mucileanu B.V. Teodora au obținut premii speciale, sub îndrumarea profesorilor Alexa Elena, Matcașu Irina Mihaela, Șfaițer Diana și Cucorianu Ileana.

De asemenea, lotul județului Vaslui a inclus și alte eleve talentate, precum Liță C. Anastasia, Țîrcă D.F. Ana Maria și Corogeanu C. Iustina Daniela, care au fost însoțite de doamna profesor Tănasă Cornelia. Acești elevi au reprezentat cu succes județul Vaslui la Olimpiada interdisciplinară și au adus onoare școlilor lor.

Următoarea etapă a Olimpiadei interdisciplinare, destinată liceenilor, va avea loc la Baia Mare, în perioada 22-26 mai 2024. Aici, elevii vor avea ocazia să își demonstreze cunoștințele și abilitățile în domeniile limbii și literaturii române și religie, continuând tradiția de excelență și pasiune pentru cultura românească.

Sursa si Foto: stiriest.ro

În perioada 15-19 mai 2024 s-a desfășurat, la Craiova, etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească” – gimnaziu, competiție de excelență, ce propune o abordare interdisciplinară a conținuturilor celor două discipline, limba și literatura română și religie, la această olimpiadă participând elevi cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru disciplinele limba și literatura română și religie.

În urma probelor susținute, elevii vasluieni s-au distins prin premiile obținute, reconfirmând respectul pentru valorile morale și culturale românești, precum și pentru excelența în educație: elevele Mititelu C. C. Ecaterina-Elena, clasa a V-a, Școala Gimnazială ,,Constantin Parfene” Vaslui, profesori îndrumători Alexa Elena și Matcașu Irina Mihaela și Mucileanu B.V. Teodora, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui, profesori îndrumători Șfaițer Diana și Cucorianu Ileana au obținut premii speciale.

Din lotul județului Vaslui, însoțit de doamna profesor Tănasă Cornelia de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, au făcut parte și elevele: Liță C. Anastasia, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, profesori îndrumători Dumitriu-Broștic Elena și Vîrlan Sorinel; Țîrcă D.F. Ana Maria, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, profesori îndrumători Ionașcu Raluca și Matu Maria și Corogeanu C. Iustina Daniela, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, profesori îndrumători Vătămanu Florența și Tănasă Cornelia.

Etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea liceu, se va desfășura la Baia Mare, în perioada 22-26 mai 2024.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Beneficiile expunerii la soare pentru nivelurile de vitamina D

Expunerea la soare este un factor crucial pentru nivelurile adecvate de vitamina D în organismul uman. Vitamina D este...

Read More...

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro