O școală smart pentru o educație de calitate

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
O școală smart cu finanțare din proiecte POCU

Elevii de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Vaslui beneficiază de o școală la standarde europene și de numeroase beneficii individuale și de grup, datorită unor proiecte cu finanțare europeană derulate în acest an școlar. Aceste proiecte au contribuit la creșterea calității actului educațional și la abordarea unui proces de învățământ mai prietenos.

Printre proiectele derulate se numără “EDUSTAR – Educație inovativă în școli prin utilizarea unor sisteme bazate pe programe de tip outdoor ce urmăresc dezvoltarea abilităților elevilor prin intermediul activităților extracurriculare” și “PLAY – Activități extracurriculare și jocuri interactive pentru dezvoltarea educației din școli”. Aceste proiecte au o valoare de peste 1,7 milioane de lei fiecare și sunt derulate în parteneriat cu școli din localitățile Lipovăț și Laza, pe o perioadă de 15 luni.

De asemenea, școala beneficiază de finanțare europeană prin programul ERASMUS+, componenta KA122, în valoare de 38.135 euro, pentru proiectul “Together for an European School”, care se desfășoară pe o perioadă de 12 luni. Totodată, școala primește fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 983.819,07 lei, pentru un proiect care se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni.

Rezultatele pozitive ale acestor proiecte nu au întârziat să apară. Participarea și rezultatele școlare ale elevilor din ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” au crescut semnificativ, iar riscul de abandon școlar s-a diminuat. Acest lucru a fost posibil prin activități de prevenție și intervenție, cum ar fi consiliere și dezvoltare personală, educație parentală, activități extrașcolare, activități de remediere, tabere și acordarea de ajutoare. De asemenea, cadrele didactice au desfășurat acțiuni de prevenire a bullying-ului și de educație nonformală.

Un alt aspect important al proiectelor este amenajarea și dotarea spațiilor educaționale pentru învățarea nonformală. Școala a acordat o atenție deosebită resurselor necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activităților și a procedurilor de lucru specifice educației nonformale în sistem outdoor. Astfel, au fost achiziționate laptopuri, videoproiectoare, multifuncționale laser, mese de tenis outdoor, ecrane de proiecție, coșuri de baschet, boxe portabile, fotolii tip minge, dale de cauciuc și pavilioane pliabile.

De asemenea, elevii au participat în trei tabere, la mare și la munte, iar la Școala Gimnazială Brodoc s-a amenajat un laborator de informatică ultraperformant. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, biblioteca școlară își va îmbunătăți volumul de carte școlară cu exemplare din literatura de actualitate. Totodată, prin proiectul ERASMUS+, un grup de elevi și cadre didactice vor realiza un schimb de experiență cu o școală din Katerini, Grecia, în luna octombrie a acestui an.

Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Vaslui se numără printre puținele școli ale județului care au reușit să gestioneze cu succes proiecte cu fonduri europene în valoare destul de mare. Aceasta este considerată una dintre cele mai moderne școli din județ, atrăgând părinți care ar fi avut posibilitatea să-și înscrie copiii la alte școli din municipiu. Elevii, părinții și cadrele didactice sunt valorizați la potențial maxim în această școală, unde învață 380 de copii.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui au parte atât de o școală smart, la standarde europene, cât și de multe beneficii individuale sau de grup – totul pentru a crește calitatea actului educațional, pentru a vedea procesul de învățământ dintr-un unghi mult mai prietenos decât până acum câțiva ani. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui derulează, în acest an şcolar, 4 proiecte cu finanţare europeană: proiecte POCU(„EDUSTAR-Educație inovativă în școli prin utilizarea unor sisteme bazate pe programe de tip outdoor ce urmăresc dezvoltarea abilităților elevilor prin intermediul activităților extracurriculare” POCU/987/6/26/153376, în valoare de 1.728.207,66 lei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, derulat pe o perioadă de 15 luni și „PLAY-Activități extracurriculare și jocuri interactive pentru dezvoltarea educației din școli” POCU/987/6/26/1553377, în valoare de 1.728.207,66 lei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Laza, derulat pe o perioadă de 15 luni), ERASMUS+, componenta KA122 („Together for an European School”, în valoare de 38.135 euro, derulat pe o perioadă de 12 luni) sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 983.819,07 lei, derulat pe o perioadă de 36 de luni.​​​​​​​​​​

Rezultatele pozitive nu au întârziat să apară. Conform statisticilor, a crescut considerabil participarea și rezultatele școlare și s-a diminuat riscul de abandon școlar la nivelul elevilor din ciclul gimnazial al ȘCOLII GIMNAZIALE „ALEXANDRU IOAN CUZA” prin activități de prevenție și intervenție – consiliere și dezvoltare personală, educație parentală, activități extrașcolare, activități de remediere, tabere, acordarea de ajutoare, dublate de planuri personalizate de intervenție. Cadrele didactice au desfășurat acțiuni anti-bullying,activități de educați nonformală. S-au introdus mijloace digitale interactive ca parte a procesului de predare-evaluare, adaptând școala la nevoile elevilor și la societate.

De asemenea, întrucât proiectele EDUSTAR și PLAY își propun crearea unui mediu captivant de învățare nonformală, în procesul de amenajare și dotare a spațiilor educaționale s-a acordat o deosebită atenție resurselor necesare derulării în condiții optime a activităților și a procedurilor de lucru specifice educației nonformale în sistem outdoor. Astfel, dotarea spațiilor educaționale – Centrul integrat de educație nonformală în sistem outdoor (CEN) – a fost realizată prin achiziționarea următoarelor bunuri, pentru fiecare dintre cele 3 spații amenajate: laptopuri, videoproiectoare, multifuncționale laser, monocrom, masă de tenis Outdoor, ecran proiecție electric, coșuri baschet, boxe portabile, fotolii tip minge, dale de cauciuc, pavilioane pliabile. Tot în cadrul acestor proiecte, elevii au participat în trei tabere, la mare, la munte, chiar în vara acestui an. La Școala Gimnazială Brodoc, s-a amenajat un laborator de informatică ultraperformant. Prin PNRAS, biblioteca școlară își va îmbunătăți volumul de carte școlară cu exemplare din literatura de actualitate. Prin Proiectul ERASMUS+, un grup de 14 elevi și 8 cadre didactice, în luna octombrie a acestui an, vor realiza un schimb de experiență cu o școală din Katerini, Grecia. Să nu uităm de Proiectul ADMISI,derulat pe o perioadă de 3 ani, cel care a dat startul proiectelor cu finanțare POCU, ce a avut un succes răsunător în rândul elevilor, părinților și al comunității locale, de al cărei sprijin necondiționat ne-am bucurat din plin!

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui se situează printre putinele școli ale județului care au manageriat cu profesionalism și un răsunător succes proiecte cu fonduri europene, cu valori destul de mari, totul ca să se creeze o școală smart, cu elevi, părinți și cadre didactice valorizate la potențial maxim. În această școală, învață 380 de copii. Sunt părinți care ar fi avut posibilitatea să îi înscrie la alte școli din municipiu, însă, au ales această unitate de învățământ pentru că este cea mai modernă din județ, fiind o școală smart, iar cadrele didactice, înainte de transmite cunoștințe, de a forma competențe, investesc mult suflet.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro