Evacuarea a 86 de cetățeni români și membri de familie din Fâșia Gaza – Succes al MAE și TAROM în colaborare cu autoritățile egiptene și israeliene

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, au fost evacuați din Fâșia Gaza 86 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora. Aceștia au fost transportați în România cu ajutorul Companiei Naționale TAROM, într-o cursă specială. Operțiunea de evacuare a fost coordonată de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Cei 86 de cetățeni români și membri ai familiilor lor au ajuns în Republica Arabă Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în data de 12 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit până la Cairo, de unde au fost îmbarcați pe cursa spre România.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene pentru facilitarea evacuării celorlalți cetățeni români și membri ai familiilor acestora aflați în Fâșia Gaza. Această acțiune depinde de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri ai familiilor lor au fost evacuați din Fâșia Gaza, datorită eforturilor depuse de către Ministerul Afacerilor Externe și echipa sa mobilă. De asemenea, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Republica Arabă Egipt pentru a sprijini demersurile specifice în teren.

Evacuarea cetățenilor români din zonele afectate de conflictul din Fâșia Gaza este o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Externe, care depune toate eforturile pentru asigurarea siguranței și protecției acestora.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că marți, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermed…iul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Națională TAROM. Cei 86 de cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 12 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România. MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren. Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza (https://www.mae.ro/node/63319, https://www.mae.ro/node/63342, https://www.mae.ro/node/63346)


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro