O misiune contra cronometru pentru viață: transportul de organe pentru transplantare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Astăzi, 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfășurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate și a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistrița la Târgu Mureș și București. Timpul este un factor crucial în transplantul de organe, iar misiunea a trebuit să se desfășoare cât mai rapid pentru a asigura viabilitatea organelor.

Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii din echipajul elicopterului Black Hawk au reușit să transporte, în doar două ore, o inimă la Târgu Mureș și un ficat la București, oferind astfel șansa la viață a doi pacienți. Acest gest nobil și altruist este o dovadă a iubirii față de semeni și a solidarității umane.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către familia donatorului, care, prin gestul lor generos, au făcut posibilă transformarea suferinței lor într-un nou început pentru alți semeni. De asemenea, apreciem eforturile medicilor și piloților implicați în această misiune pentru viață, care au demonstrat încă o dată importanța și impactul pozitiv al transplantului de organe.

Transplantul reprezintă nu doar o procedură medicală, ci și un act de solidaritate și compasiune, care oferă o șansă la viață pentru cei aflați în suferință. Este esențial să continuăm să susținem și să promovăm donarea de organe, pentru a salva vieți și a oferi speranță celor care luptă pentru sănătatea lor.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Misiune contra cronometru pentru viață Astăzi, 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfășurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate și a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistrița la Târgu Mureș și București. Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării și până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluție pentru salvarea …prin transplant a vieții a doi pacienți a fost ca misiunea să se efectueze de urgență și cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii noștri au reușit să transporte, în două ore, o inimă la Târgu Mureș și un ficat la București, pentru a ajuta ca doi oameni să primească o nouă șansă la viață. A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi, o dovadă a iubirii faţă de semeni, un gest nobil ce nu poate fi descris în cuvinte. Mulțumim familei donatorului pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, transformând durerea și suferința lor într-un nou început pentru alți semeni a căror unică șansă este un transplant. De asemenea, dorim să transmitem mulțumiri medicilor și piloților, care au reușit să ducă la bun sfârșit încă o misiune pentru viață. Transplantul înseamnă viață! Agentia Nationala de Transplant #IGAv #DSU #SMURD #transplant #BlackHawk


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro