“Nouă discriminare etnică la Carei: socluri doar pentru busturile maghiarilor”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
O NOUĂ DISCRIMINARE ETNICĂ LA CAREI: socluri doar pentru busturile maghiarilor?

Primăria din Carei, condusă exclusiv de UDMR, a fost acuzată de discriminare etnică în privința amplasării busturilor maghiarilor în oraș. Conform acuzațiilor, pentru pictorul român Aurel Popp nu a fost prevăzut un soclu în proiect, chiar dacă acesta era bun prieten cu Ady Endre, un scriitor maghiar.

Imaginile furnizate în articol arată cum numele maghiarilor este pus în valoare pentru a asigura o vizibilitate de la distanță, în timp ce numele pictorului român apare trecut pe loc secund.

Această situație ridică întrebări cu privire la respectul, toleranța și nediscriminarea etnică în Carei. Se pare că administrația locală tratează aceste aspecte ca pe o politică oficială.

De asemenea, cetățenii sunt indignați de faptul că primarul nu a publicat toate documentele publice privind proiectul realizării statuii lui Aurel Popp. Din cele 13 file ale proiectului, au fost publicate doar 3. Acest lucru ridică suspiciuni cu privire la intențiile primarului și ascunderea unor informații importante.

Buletinul de Carei atrage atenția asupra faptului că angajații Primăriei Carei primesc salarii grase, dar nu își fac datoria de a posta toate documentele publice pe site-ul oficial. Este inacceptabil ca responsabilul cu postările să se ferească de responsabilitate și să nu ofere transparență cetățenilor care plătesc taxe și impozite locale.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la respectarea drepturilor egale ale românilor și minorităților în anul 2023. Este necesară o schimbare în abordarea administrației locale pentru a asigura nediscriminarea și respectul față de toți cetățenii.

Sursa: Glasul.info

Pierdut respect, toleranță și nediscriminare etnică la Carei. Se declară nule

Primăria Carei cu conducere exclusiv UDMR amplasează soclu doar pentru busturile maghiarilor. Pentru pictorul român Aurel Popp, chiar dacă era bun amic cu Ady Endre, nu a fost prevăzut soclu în proiect.

Priviți cum sunt puse în valoare numele maghiarilor pentru a se asigura o vizibilitate de la distanță și priviți cum apare trecut numele pictorului Aurel Popp.

În anul 2023 nu avem asigurate drepturi egale ale românilor cu ale minorităților. Lipsa de respect, de toleranță și discriminarea sunt ridicate la rang de politică a administrației locale.

Bătaia de joc la adresa cetățeanului care plătește taxe și impozite locale, așa cum nu plătește primarul din 2008 încoace, e completată prin lipsa documentelor publice privind proiectul realizării statuii Aurel Popp la Carei.

Din cele 13 file ale proiectului sunt publicate doar 3! Deci duetul Kovacs-Keizer are ceva de ascuns din moment ce se feresc să facă publice toate documentele proiectului.

Pentru  ce mai plătim salarii grase angajaților din Primăria Carei dacă nu postează toate documentele publice pe site-ul oficial?! Mersul pe două cărări nu e o scuză pentru responsabilul cu postările.

Buletin de Carei

Stirea a aparut pentru prima dată în Glasul.info.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info

Sursa si foto: Glasul.info
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro