Ministrul Energiei: Guvernul a aprobat OUG 50 bani

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
OUG 50 bani combustibil virgil daniela popescu
virtualmag.roIn timpul sedintei de guvern de astazi 30.06.2022 a fost aprobat OUG 50 bani prin care se va reduce pretul la carburanti cu 50 de bani pe litru, a transmis astazi Ministrul Energiei Virgil Popescu.

Oare cata atentie a acordat acesta documentului pe care l-a aprobat, atata timp cat a semnat Nota de Fundamentare pentru acest OUG 50 bani cu numele Virgil-Daniela Popescu?

extras din nota de fundamentare a OUG-preturi-benzina

Nota de Fundamentare poate fi accesata public pe site-ul consiliului economic si social la acest link: https://www.ces.ro/newlib/PDF/proiecte/2022/OUG-preturi-benzina.pdf sau mai jos in articol.

Ministrul Virgil-Daniel Popescu:

„25 de bani vor fi suportati de catre bugetul de stat printr-un mecanism pe care colegul meu de la finante vi-l poate explica mai bine, iar 25 de bani va fi o reducere comerciala pe care voluntar o vor aplica lanturile de benzinarii, in cazul in care doresc sa ia si aceasta reducere de la bugetul de stat, de 25 de bani, ea urmand sa intre in vigoare in aceasta noapte.

Iar eu ma astept ca in perioada imediat urmatoare sa vedem in piata companii care aplica aceasta ordonanta.”

De fapt pretul se va reduce cu 25 de bani, pana la 50 de bani, in functie de preferintele companiilor, aceasta reducere fiind asa cum a mentionat: optionala.

Conform notei de fundamentare, impactul financiar asupra bugetului pe acest an va fi de minus 111.765 RON ca TVA, si minus 700.000 RON ca subventii, reprezentand un total de 811.765 RON impact bugetar pe anul 2022, adica aproximativ 164 de mii de euro.

Reamintim ca in luna mai anul curent, Romania doneaza 6 milioane de euro in sprijinul Ucrainei si al Moldovei.

Mai exact s-a aprobat trimiterea in Ucraina, din rezervele de stat, a 1026 tone de BENZINA in valoare de 4.883.760 lei si 974 tone de MOTORINA in valoare de 5.795.300 lei.

Foto: wikipedia

Facebook Comments Box


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Locandina-A4-mini.jpg

Alimentatie Rationala pentru Sanatate, editia 6-a

Evenimentul derulat de Arta Gustului si Colegiul Tehnologic isi propune ca si in editiile anterioare un program de educatie

Read More...
last-minute-preturi-inchirieri-auto.jpg

Pentru călătorii care se pregătesc să facă primele călătorii de vacanță: pregătiți-vă pentru șocul prețurilor.

Tarifele aeriene au crescut foarte mult. Prețul benzinei în Romania este mai mare decât a fost vreodată în această

Read More...
nottara arges

Record de spectatori la Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”

Peste 3500 de spectatori într-o lună! Un record de audiență și de încasări pentru prima ediție a Festivalului  Internațional de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro