Maia Sandu, declaratii dupa atentatele de la Tiraspol

In Actualitate, STIRILE ZILEI
Maia Sandu Tiraspol
virtualmag.ro

litera.ro

Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova, a sustinut o conferinta de presa dupa sedinta Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al Moldovei, convocata marţi, în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Referitor la atentatul de la aerodromul de la Tiraspol, doamna Presedinte a sustinut ca a fost intr-adevar o explozie, dar sursa acestei explozii este inca necunoscuta.

Conform informatiilor serviciilor Moldovei, atentatele ar fi fost provocate din interiorul Transnistriei de catre grupari care sunt pro-razboi si urmaresc destabilizarea situatiei, a mai afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu a declarat ca nu are planificata nici o convorbire cu Dmitri Peskov de la Kremlin, cu toate ca acesta a declarat ca veștile din regiunea separatistă Transnistria sunt un motiv de ”îngrjorare serioasă” pentru Rusia.

Ceea ce se intampla in ultimele 24 de ore in regiunea Transnistreana este o escaladare a tensiunilor. Va amintesc ca pe durata a mai multor saptamani in regiune au fost mai multe alerte cu bombe, in scoli si institutii medicale. Au urmat exploziile de ieri, de la sediul asa numitului MKB Transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol si explozia de la nodul de radiocomunicatii din Maiak

Analizele noastre la aceasta ora arata ca exista tensiuni intre diferite forte din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situatiei. Acest lucru vulnerabilizeaza regiunea Transnistreana si creaza riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnam orice provocari si tentative de a atrage Moldova in actiuni ce pot pune in pericol pacea in tara. Chisinaul insista in continuare in solutionarea pasnica a conflictului transnistrean.

CSS a facut urmatoarele recomandari:

  1. Cresterea intensitatii verificarilor circulatiei in adiacenta zonei de securitate
  2. Cresterea intensitatii patrularii si verificarilor pe teritoriul Republicii Moldova si la frontiera
  3. Cresterea nivelului de alerta in ceea ce priveste securizarea obiectivelor de infrastructura critica
  4. Cresterea nivelului de alerta a tuturor institutiilor responsabile de mentinerea ordinii publice si a securitatii

Aceste tensiuni se intampla pe teritoriul necontrolat de facto de catre autoritatile de la Chisinau. Dar acest teritoriu este al Republicii Moldova, iar acolo locuiesc cetatenii nostri. Pacea, apararea vietii si bunastarii cetatenilor este prioritatea noastra

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a declarat ca monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare.

Subiectele  prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate  publicului larg.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

virtualmag.ro

fashiondays.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

radu negru

Liceul tehnologic “RADU NEGRU” Galati – oferta educationala 2022-2023

LICEU ZICalificare nivel 4Domeniul PROTECTIA MEDIULUI Calificarea:-Tehnician ecolog și protecția calității mediului- 12 locuri – cod admitere 180Domeniul ELECTRONICĂ

Read More...
treasure games

„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat la Gura Teghii cu o experiență fine dining alături de chef Liviu Lambrino

Primul reality show în Social Media din România, „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat după o

Read More...
Lumea Tarei

Cum se faceau recrutările serviciului de Securitate din România, înainte de 1989, în combinatul siderurgic din Galați

La nivelul combinatului, în perioada de dinainte de 1989, a existat o structură bine organizată a Securităţii. Acest lucru

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online