Maia Sandu, declaratii dupa atentatele de la Tiraspol

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Maia Sandu Tiraspol

Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova, a sustinut o conferinta de presa dupa sedinta Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al Moldovei, convocata marţi, în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Referitor la atentatul de la aerodromul de la Tiraspol, doamna Presedinte a sustinut ca a fost intr-adevar o explozie, dar sursa acestei explozii este inca necunoscuta.

Conform informatiilor serviciilor Moldovei, atentatele ar fi fost provocate din interiorul Transnistriei de catre grupari care sunt pro-razboi si urmaresc destabilizarea situatiei, a mai afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu a declarat ca nu are planificata nici o convorbire cu Dmitri Peskov de la Kremlin, cu toate ca acesta a declarat ca veștile din regiunea separatistă Transnistria sunt un motiv de ”îngrjorare serioasă” pentru Rusia.

Ceea ce se intampla in ultimele 24 de ore in regiunea Transnistreana este o escaladare a tensiunilor. Va amintesc ca pe durata a mai multor saptamani in regiune au fost mai multe alerte cu bombe, in scoli si institutii medicale. Au urmat exploziile de ieri, de la sediul asa numitului MKB Transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol si explozia de la nodul de radiocomunicatii din Maiak

Analizele noastre la aceasta ora arata ca exista tensiuni intre diferite forte din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situatiei. Acest lucru vulnerabilizeaza regiunea Transnistreana si creaza riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnam orice provocari si tentative de a atrage Moldova in actiuni ce pot pune in pericol pacea in tara. Chisinaul insista in continuare in solutionarea pasnica a conflictului transnistrean.

CSS a facut urmatoarele recomandari:

  1. Cresterea intensitatii verificarilor circulatiei in adiacenta zonei de securitate
  2. Cresterea intensitatii patrularii si verificarilor pe teritoriul Republicii Moldova si la frontiera
  3. Cresterea nivelului de alerta in ceea ce priveste securizarea obiectivelor de infrastructura critica
  4. Cresterea nivelului de alerta a tuturor institutiilor responsabile de mentinerea ordinii publice si a securitatii

Aceste tensiuni se intampla pe teritoriul necontrolat de facto de catre autoritatile de la Chisinau. Dar acest teritoriu este al Republicii Moldova, iar acolo locuiesc cetatenii nostri. Pacea, apararea vietii si bunastarii cetatenilor este prioritatea noastra

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a declarat ca monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare.

Subiectele  prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate  publicului larg.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Un nou crez circulă la Moscova: „Nu ai copii? Ești extremist!”. Aritmetica Kremlinului: 1,8 copii/femeie

Confruntat cu o criză demografică din ce în ce mai adâncă, agravată de pierderile tot mai mari în război...

Read More...

Situații de urgență și intervenție în județele Mehedinți, Tulcea și Suceava

Situațiile critice continuă în diverse zone din țară, iar pompierii se află în prima linie a intervențiilor de urgență....

Read More...

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro