Elon Musk. Twitter si Libertatea de Exprimare in UE

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
UE Elon Musk Twitter

Uniunea Europeană l-a pus în gardă pe Elon Musk, avertizându-l că riscă amenzi mari sau chiar o interdicție dacă va permite libertatea de exprimare pe Twitter.

Elon Musk a tinut sa clarifice ca prin “libertate de exprimare” el se refera la tot ceea ce este in limitele legii:

In UE nu mai exista libertate de exprimare?

Comisarul european Thierry Breton a declarat pentru Financial Times si pe Twitter că Elon Musk trebuie să respecte regulile de moderare a conținutului online ilegal și dăunător.

Actul Serviciilor Digitale, care va intra in curand in vigoare in UE are ca scop eliminarea abuzurilor si incalcarilor legilor pe internet pentru a apara drepturile europene.

In noul regulament se stipuleaza ca platformele de social media vor fi obligate sa stearga “imediat” orice continut ilegal (conform legislatiei europene) de indata ce va fi sesizat. De asemenea obliga retele sociale sa suspende utilizatorii care incalca legea “frecvent” pe internet.

“Îi primim pe toți. Suntem deschiși, dar în condițiile noastre. Cel puțin știm ce să îi spunem: ‘Elon, există reguli’. Ești binevenit, dar acestea sunt regulile noastre. Nu sunt regulile tale care se vor aplica aici”, a spus Breton.

Tranzacția de preluare-privatizare a Twitter de către Elon Musk l-ar putea transforma pe directorul general al Tesla, care a folosit platforma pentru a ataca autoritățile de reglementare și criticii, într-un baron al social media, având în vedere că milioane de oameni se bazează pe platforma din San Francisco pentru știri.

Elon Musk a declarat luni (25 aprilie) că “libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale” și a descris Twitter ca fiind “piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”.

Comentariile lui Breton vin la doar câteva zile după ce Bruxelles-ul a semnat un act legislativ important care vizează marile companii de tehnologie că nu fac suficient de mult pentru a supraveghea conținutul online, ceea ce contravine planului lui Elon Musk de a relaxa politicile de moderare a conținutului Twitter pentru a se potrivi cu ideologia sa declarată “absolutistă a libertății de exprimare”, care ar putea chiar să vadă revenirea lui Trump pe platformă (în ciuda faptului că Trump a insistat că nu se va întoarce).

Potrivit lui Thierry Breton, el îi oferă pur și simplu lui Musk o “verificare a realității” cu privire la planurile pentru o moderare mai puțin strictă, deoarece o lipsă de conformitate din partea sa riscă o interdicție în Europa.

Sursa: Financial Times, Twitter, Euronews
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro