Lumea digitală a relațíilor intime

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle, STIRILE ZILEIA apărut o aplicație de hook-up, unde intenția fiecărui utilizator este același: relații intime. Aplicația se numește Eromodo și a fost special creată pentru căutarea partenerilor de sex ocazional.

Trăim în lumea digitalizării, al social media, al aplicațiilor de dating. Această lume digitală este în continuă schimbare, evoluează, se schimbă.
Conform studiilor, în 2019, deja peste 200 de milioane de utilizatori foloseau aplicațiile de dating, iar acest număr a crescut în mod considerabil de atunci.
Apar tot mai multe aplicații, pentru a încerca să răspundă nevoilor utilizatorilor. Fiecare dintre aceste aplicații încearcă să ne ofere ceva în plus.

Care sunt aplicațiile populare/noi în România și pentru ce sunt folosite?

Tinder: cea mai popiulară aplicație. Uilizatorii o folosesc pentru scopuri diferite: relații, parteneri de discuții, relații de o noapte etc.  Este un app cu match-uri, adica ulilizatorii pot intra în contact doar cu persoanele cu care au match.

Bumble: Aplicația Bumble este amemănătoare cu Tinder, dar se deosebește prin faptul că femeile au controlul în ceea ce privește începerea conversațiilor.

OkCupid– o aplicație de dating populară

Her-aplicație pentru lesbiene

Match-o aplicație de dating pentru căutarea relațiilor serioase

Facebook dating: Pentru a utiliza această funcție, utilizatorii trebuie să creeze un profil separat de dating, care include informații precum interesele, preferințele și fotografii. După ce au creat profilul, utilizatorii pot descoperi potențialii parteneri prin intermediul sugestiilor de întâlniri, care se bazează pe interesele și activitățile lor pe Facebook.

Eromodo– o aplicație recent apărută în România, creat pentru căutarea relațiilor sexuale. Nu este o aplicație de dating pentru căutarea relațiilor, pe această platformă toți volt același lucru: relații intime.. Este pentru toată lumea, care caută parteneri pentru acest scop, indiferent de apreferințe sexuale, vârstă etc.

De ce folosesc utilizatorii aplicațiile/ platformele de dating?
 Motivația utilizatorilor este diferită, însă aproape 50% dintre bărbați folosesc aceste aplicații, pentru că sunt în căutarea relațiilor intime ocazionale. Acest procent la femei este mai mic, (37%), iar aproape 50% dintre femei sunt în căutarea relațiilor serioase.
Tot mai multe studii au fost făcute pe această temă, iar rezultatele arată că femeile folosesc aceste aplicații și din plictiseală, sau pentru a-și îmbunătăți înrederea în sine, dar folosesc și pentru a-și explora sexualitatea.
Bărbații sunt mai dispuși să înceapă o conversație pe aceste platforme și scriu la mai mulți utilizatori.  Femeile sunt mai ”selective”, când vine vorba de a răspunde la mesaje, sau a da like-uri.
Părțile negative ale folosirii aplicațiilor de dating
– Lipsa transparenței în interacțiuni pe aceste aplicații
– Lipsa sincerității: nu întotdeauna este clar motivul pentru care un utilizator  folosește aceste aplicații de dating (relațíe intimă, relație serioasă, prietenii, etc.)
– Ascunderea intențiilor reale și motivației. Nu este un lucru greu să ascundem intențiile și personalitatea adevărată în mediul online, iar acest lucru poate duce la dezamăgiri

Cel mai important este să știm scopul pentru care folosim aplicația/platforma de dating/hook-up și să alegem pe cea potrivită nevoilor noastre.

A apărut o aplicație de hook-up, unde intenția fiecărui utilizator este aceeași: relații sexuale, iar numărul utilizatorilor este în continuă creștere.
Eromodo este o platformă/aplicație special creată pentru îndeplinirea acestor nevoi. Este o aplicație de dating fără inhibiții, fără ascunderea intențiilor reale al utilizatorilor.
Nu există swipe-uri, match-uri. Fiecare utilizator vede profilurile, după ce a setat criteriile de căutare în funcție de distanță, vârstă, sex, orientare sexuală etc. și contactează utilizatorul dorit.
Pe Eromodo utilizatorii pot încărca și poze intime, și pot lua decizia, ca aceste poze să fie încărcate în albume publice sau albume private. Albumele private pot fi vizualizate doar de către persoanele cărora este acordat accesul. Pentru a evita eventualele neplăceri și profiluri/identități false, este recomandat să intrăm în contact cu utilizatori, care au poze verificate.
Pentru cine a fost creat Eromodo?
Pentru toată lumea, care dorește relații intime ocazionale. Fie că persoana este heterosexual, bisexual, gay, transsexual, această aplicație îi oferă posibilitatea să-și găsească persoane cu același dorințe intime.
Anumite cupluri caută alte cupluri, sau o a treia persoană pentru a-i îndeplini dorințele și fanteziile sexuale. Sunt cupluri, care încearcă doar o dată, e ca un fel de ”bucket list”, dar sunt și cupluri, care practică în mod regulat. De obicei cuplurile, care doresc aceste lucruri, caută persoane/cupluri pe aplicațiile de dating. Pe Eromodo se poate face cont de ”cuplu”.
Care este avantajul unei aplicații de sex?
Reduce riscul de intenții înșelătoare. În momentul în care nu există o comunicare bună între părți, o persoană vrea relație, cealaltă vrea doar relație sexuală, apar dezamăgirile, scade încrederea în sine.

Concluzii:

Mentalitatea și opiniile despre sexul ocazional și aplicațiile de dating diferă, cu siguranță există avantaje și dezavantaje al folosirii acestora, care diferă în funcție de vârstă, sex, mentalitate și experiențe.

Trăim într-o lume digitalizată, care este în constantă schimbare și evoluție, mentalitatea se schimbă, percepția despre relații intime se schimbă iar lumea începe să fie mai „open minded”. Având acces la tot mai multe informații și aplicații pentru orice, oportunități noi și posibilități nelimitate, este alegerea fiecăruia cum percepe aceste schimbări. Aceste aplicații de dating se pot folosi sau nu, trebuie să știm limitele și dorințele proprii astfel încât să luăm o decizie bună și să nu ne trezim cu regrete.

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Au mai rămas câteva zile până vom afla cine sunt cei patru câștigători ai concursului #LunaOrganizării. 💫 Dacă și tu vr…

Au mai rămas câteva zile până vom afla cine sunt cei patru câștigători ai concursului #LunaOrganizării. 💫 Dacă și

Read More...

UBB și Microsoft România încheie un parteneriat strategic în domeniul digitalizării și al inteligenței artificiale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și compania Microsoft România au încheiat miercuri, 8 martie 2023, un parteneriat strategic care

Read More...

Tech: Salvamont conteaza pe Vodafone! International Mountain Rescue Race Romania 2023 @Ranca Live cu Andi Moisescu #technology…

Salvamont conteaza pe Vodafone! International Mountain Rescue Race Romania 2023 @Ranca Live cu Andi Moisescu #technologyforbetter #vodafone #salvamont #togetherwecan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro