La cea de-a 20-a aniversare a joint-venture-ului chinez BMW Brilliance Automotive, BMW Group anunță producția locală a NEUE KLASSE în China începând cu 2026

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
La cea de-a 20-a aniversare a joint-venture-ului chinez BMW Brilliance Automotive, BMW Group anunță producția locală a NEUE KLASSE în China începând cu 2026

București/Shenyang. Pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Producție, a anunțat astăzi producția locală a NEUE KLASSE in China. După lansarea pe piață în 2025, modelele următoarei generații de automobile vor fi produse din 2026 și către BBA din Shenyang. Bateriile de înaltă tensiune necesare pentru aceasta vor fi fabricate tot local. De asemenea, ca parte a sărbătoririi aniversare a avut loc și inaugurarea virtuală pentru noua locație de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune. BBA investește 10 miliarde de yuani în noua locație, care, potrivit cu 2026, va produce celule pentru a șasea generație de baterii de înaltă tensiune. „Proiectul Baterii de a Șasea Generație” va juca un rol-cheie în producția de automobile pentru NEUE KLASSE și va crea aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în regiune.

“De la un mic centru de asamblare cu un număr limitat de unități, fabricile noastre din Shenyang s-au dezvoltat în cea mai mare locație de producție din întreaga lume. Astăzi, la 20 de ani de la începerea inițială a producției joint-venture- ului, sunt încântat să anunț producția locală a NEUE KLASSE în China”, a declarat Milan Nedeljković la Shenyang. “Integrarea NEUE KLASSE în producția noastră din China vine alături de construirea unei secții de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune de generație a șasea și va avea o contribuție semnificativă la electrificarea suplimentară a portofoliului nostru și, prin urmare, pentru succesul companiilor noastre.”

20 de ani de BBA – parteneriat puternic între China și Germania

BMW Group are o prezență pe piața chineză din 1994 și a fondat joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive în mai 2003. În ultimii 20 de ani, BMW Group și-a extins continuu activități în China, iar capacitatea de producție din Shenyang a crescut. de la 30.000 până la 830.000 de unităţi. BBA produce în prezent șapte joc de modele cu motoare electrice, sisteme plug-in hybrid și propulsoare termice.

Mobilitatea electrică și digitalizarea joacă un rol important la BMW Group și, în special, în China. Următoarea generație de modele a BMW Group, NEUE KLASSE, va întruchipa cei trei piloni ai mobilității viitoare: electric, digital și circular.

Rețea globală de producție pentru baterii de înaltă tensiune bazată pe principiu “local pentru local”

Integrarea NEUE KLASSE în China și construcția de fabrici de baterii pentru a șasea generație sunt alte repere, deoarece BMW Group aliniază rețeaua sistematică de producție pentru mobilitatea electrică. Mai mult de jumătate din automobile pe care BMW Group le vinde în lume ar trebui să fie electrice înainte de 2030.

În prezent, BMW Group produce componente electronice și baterii de înaltă tensiune pentru automobile electrice actuale la locațiile germane din Dingolfing, Leipzig și Regensburg, precum și la Shenyang în China. Pe lângă Shenyang, noi centre de asamblare pentru bateriile de înaltă tensiune de generație a șasea generație vor fi adăugate în următorii ani la Debrecen (Ungaria), San Luis Potosí (Mexic) și Woodruff (SUA), lângă Spartanburg. Aceste baterii vor fi folosite la modelele NEUE KLASSE. De asemenea, compania intenționează să înființeze sau nouă locație în Germania pentru ca în viitor să aprovizioneze fabricile sale de automobile din Bavaria cu baterii de înaltă tensiune de generație a șasea.

Prin abordarea “local pentru local”, BMW Group asigură electrificarea tot mai mare a portofoliului său de produse în anumite regiuni ale lumii. De asemenea, distanțele scurte permis și economii de CO2 din logistică.

Extinderea activităților de cercetare și dezvoltare la Shenyang

În pregătirea pentru lansarea NEUE KLASSE, BMW Group a creat un întreg ecosistem de mobilitate electrică în China, care cuprinde cercetare și dezvoltare, lanțul de aprovizionare și producția de baterii și automobile electrice. Cu persoane în Beijing, Shanghai, Shenyang și Nanjing, BMW Group a construit cea mai mare rețea de cercetare și inovare a companiilor din afara Germaniei. Centrul de cercetare și dezvoltare din Shenyang se concentrează în principal pe dezvoltarea tehnologiilor pentru mobilitate electrică și localizarea produselor. Pentru a coincide cu cea de-a 10 aniversare, o unitate de cercetare și dezvoltare a fost extinsă semnificativă, iar capacitatea de dezvoltare și validare a automobilului electric în China a crescut. Locația oferă 19 bancuri de testare pentru teste de joasă și înaltă tensiune, teste de siguranță a pietonilor, analize electronice îmbunătățite și teste de capacitate de încărcare la temperaturi extreme. Aceste capacități extinse de testare pot ajuta, de asemenea, la scurtarea ciclurilor de dezvoltare.

Reţeaua de furnizori locali sa extins continuu

BMW Group și implementează “extinde continuu rețea de furnizori din China în mod constant abordarea locală pentru local”. BBA are deja aproximativ 430 de furnizori locali în toată ţara. Mai mult de un sfert dintre aceștia se află în provincia Liaoning și aproape 100 în Shenyang.

Implementarea sistematică a BMW iFACTORY

Implementarea BMW iFACTORY – planul general pentru producția de automobile la BMW Group – va conduce la dezvoltarea suplimentară a producției de înaltă calitate, inteligentă și eficientă din punct de vedere al resurselor la Shenyang. Bazată pe principiile de producţie AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ., BMW iFACTORY stabilește noi standarde pentru producția de automobile în era mobilității electrice și digitale: cel mai recent exemplu în acest sens este uzina Lydia care a fost deschisă anul trecut și a fost configurată încă de la început pentru BMW iFACTORY.

Angajator de încredere

BMW Group și BBA oferă locuri de muncă de înaltă calitate pentru peste 30.000 de oameni din China; 26.000 dintre acestea numai la BBA. 92% din funcțiile de conducere sunt ocupate în prezent de personal chinez.

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro