La 10 ani de la crearea blogului Drumul în siguranţă, Industrie Mică Prahova SA lansează studiul VITEZA – o cauză principală a accidentelor rutiere

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Auto, STIRILE ZILEI

Ploieşti, 14 februarie 2023 – Odată cu aniversarea a 10 ani de la crearea blogului Drumul în siguranţă, Industrie Mică Prahova SA aduce în atenţia publică un nou studiu dedicat îmbunătăţirii siguranţei rutiere, de data aceasta abordând problema vitezei. Studiul VITEZA – o cauză principală a accidentelor rutiere caută să contribuie la diminuarea numărului foarte mare de accidente rutiere la nivel naţional prin discutarea factorilor care influenţează viteza autovehiculelor şi propunerea de soluţii privitoare la managementul vitezei.

Potrivit celui mai recent raport al IGPR, un număr îngrijorător de 4 261 accidente rutiere au avut loc la nivel naţional în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a anului trecut. Principalele cauze ale evenimentelor rutiere nedorite au fost: indisciplina pietonilor (18,4%), nerespectarea regimului legal de viteză (17,3%) şi abaterile bicicliştilor (11,4%). Aceeaşi sursă menţionează şi că aceste cifre ar fi mult diminuate dacă toţi cetăţenii ar alege să se conformeze regulilor de circulaţie stabilite prin lege.

O serie de studii privind viteza au fost elaborate de-a lungul timpului de diferite instituţii sau organisme la nivel internaţional. Concluziile diferitelor perspective cu privire la viteza excesivă sunt similare: viteza este una dintre principalele cauze ale pierderilor de vieţi omeneşti pe şosele şi un principal factor de risc pentru coliziunile din trafic, însă orice măsură privind managementul vitezei trebuie să fie reflectată în primul rând în designul drumurilor. „Studiul creat de noi reprezintă un cumul al diverselor abordări internaţionale privind managementul vitezei şi prezintă soluţii simple, a căror implementare nu necesită eforturi financiare majore,” a declarat cu această ocazie Iulia-Mihaela Matreş, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA. „Marcajele şi indicatoarele rutiere sunt astfel de soluţii care pot contribui, atunci când sunt implementate coerent, la reducerea semnificativă a numărului victimelor din accidente rutiere,” a concluzionat aceasta.

Un rol semnificativ în avansarea soluțiilor de diminuare a vitezei îl au şi campaniile de conștientizare în acest domeniu. Potrivit studiului lansat astăzi, devine evident că atunci când o comunitate devine convinsă că viteza mare nu este acceptabilă, va fi mult mai dispusă să susţină măsuri de reducere a vitezei precum şi alte intervenţii de siguranţă rutieră.

Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării rutiere orizontale și verticale din anul 1990 și are clienți primării și consilii locale și județene din România. Blogul Drumul în siguranţă este unicul blog de companie din România pe tematica siguranţei rutiere, fiind creat în urmă cu 10 ani, în urma semnării Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. În aceşti zece ani, în paginile blogului au fost publicate numeroase studii, articole şi statistici privind siguranţa rutieră cu scopul de a face cunoscute aceste soluţii la nivel local, fiind ştiut că România se află pe un nedorit loc fruntaş în privinţa accidentelor rutiere. 
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro