Întâlnirea dintre ANPC și ISU: Discuții despre siguranța cetățenilor și colaborarea în prevenirea incendiilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În data de 19 ianuarie a.c., a avut loc o întâlnire între domnul Horia Miron Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, și reprezentanți din Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Generale pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență. Tema principală a întâlnirii a fost siguranța cetățenilor.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit să se stabilească un flux de informații între Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor. Acest flux informațional va permite comisarilor ANPC să fie mereu conectați cu structurile ISU la nivel local. Astfel, în cazul în care comisarii constată încălcări ale normelor de siguranță la incendiu în timpul verificărilor, inspectorii de prevenire vor fi anunțați imediat pentru a putea lua măsurile legale necesare.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea oferirii comisarilor ANPC a unui ghid care să conțină criteriile care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru construcțiile în care sunt prezenți consumatori. Acest ghid va permite semnalarea eventualelor neconformități către inspectoratele pentru situații de urgență în timpul activităților de control.

Pe lângă aceste aspecte practice, s-a adus în discuție și necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru cele două instituții. Prin adoptarea unor măsuri adecvate, se dorește creșterea nivelului de siguranță al consumatorilor.

Întâlnirea de astăzi reprezintă un pas important în asigurarea siguranței cetățenilor și în colaborarea între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și instituțiile responsabile de situații de urgență. Implementarea unui flux informațional eficient și punerea la dispoziție a unui ghid pentru comisarii ANPC vor facilita identificarea și soluționarea problemelor legate de siguranța la incendiu. Îmbunătățirea cadrului legal va contribui la creșterea nivelului de siguranță al consumatorilor și la prevenirea situațiilor de urgență.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Astăzi, 19 ianuarie a.c., la solicitarea domnului Horia Miron Constantinescu, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în prezența secretarului de stat în MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, alături de conducerea IGSU și specialiști din DSU, a avut loc o întrevedere ce a avut ca temă principală de discuție, siguranța cetățenilor. În concret, ținând cont de atribuțiile conferite de lege fiecărei instituții implic…ate, s-a convenit să fie realizat un flux informațional între Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor, în așa fel încât, comisarii ANPC să fie în permanentă legătură cu structurile de prevenire ale ISU, la nivel local, iar în situația în care, în îndeplinirea atribuțiilor de control, aceștia constată încălcări ale normelor privind siguranța la incendiu, inspectorii de prevenire să fie anunțați în timp real, pentru dispunerea măsurilor legale în acest sens. De asemenea, s-a convenit asupra punerii la dispoziția comisarilor ANPC a unui ghid cu privire la criteriile care impun obligația obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru construcțiile în care consumatorul este prezent, ghid care să permită semnalarea către inspectoratele pentru situații de urgenta a eventualelor neconformități constatate cu prilejul desfășurării activității de control din competență. De pe ordinea de zi a ședinței nu a lipsit nici necesitatea îmbunătățirii cadrului legal incident celor două instituții, astfel încât prin măsurile adoptate nivelul de siguranță al consumatorilor să crească.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale Individuale Outdoor U14 la Centrul Național de Tenis

Campionatele Naționale Individuale Outdoor U14 au avut loc la Centrul Național de Tenis, cu sprijinul sponsorului oficial Decathlon Romania....

Read More...
5 mai, Ziua Mondială a Igienei Mâinilor – Institutul Național de Sănătate Publică

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor: Mâinile Curate Salvează Vieți

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, marcată pe 5 mai, reprezintă un moment crucial în promovarea igienei în unitățile sanitare....

Read More...

Urari de Sarbatori Fericite

În imaginea prezentată, putem observa un peisaj de iarnă cu un om de zăpadă decorat într-un mod festiv. În...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro