India cumpără petrol din Rusia în ciuda sanctiunilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
India petrol din Rusia

Conform ABC News, India cumpără petrol din Rusia.

Un oficial indian spune că firma de stat indiana Oil Corp. a cumpărat 3 milioane de barili de țiței din Rusia la începutul acestei săptămâni pentru a-și asigura nevoile de energie, rezistând presiunii occidentale de a evita astfel de achiziții.

NEW DELHI:

Oficialul a spus că India nu a impus sancțiuni împotriva cumpărării de petrol din Rusia și că va căuta să cumpere mai mult de la Rusia, în ciuda apelurilor de la SUA și alte țări. Acesta a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu era autorizat să discute cu reporterii.

Statele Unite, Marea Britanie și alte țări occidentale îndeamnă India să evite cumpărarea de petrol și gaze rusești.

Rapoartele din mass-media indiene au spus că Rusia oferă o reducere la achizițiile de petrol cu ​​20% sub prețurile de referință la nivel mondial.

Astfel de prețuri au crescut în ultimele săptămâni, reprezentând o povară uriașă pentru țări precum India, care importă 85% din petrolul pe care îl consumă. Se estimează că cererea sa va crește cu 8,2% în acest an, la 5,15 milioane de barili pe zi, pe măsură ce economia își revine după devastările cauzate de pandemie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jennifer Psaki, a declarat la începutul acestei săptămâni că achizițiile indiene de petrol rusesc nu vor încălca sancțiunile SUA, dar a cerut Indiei „să se gândească la locul pe care vrea sa il ocupe atunci când sunt scrise cărțile de istorie”.

Întrebat de reporteri legat de faptul că India cumpără petrol de la Rusia, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Arindam Bagchi, a spus că multe țări europene importă petrol și gaze rusești.

„India importă majoritatea necesarului de petrol. Explorăm toate posibilitățile de pe piața globală a energiei. Nu cred că Rusia a fost un furnizor important de petrol pentru India”, a spus Bagchi.

Irakul este cel mai important furnizor al Indiei, cu o cotă de 27%. Arabia Saudită este pe locul doi, cu aproximativ 17%, urmată de Emiratele Arabe Unite cu 13% și SUA cu 9%, a raportat agenția de presă Press Trust of India.

Sursa: ABC News
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Medaliații la individual și la echipe la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică

Recent, la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică, s-au acordat medalii la nivelul Junioare II, Nivel...

Read More...

Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro