Împreună suntem #MAI puternici!…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Împreună suntem #MAI puternici!

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de existență instituțională pentru Ministerul Afacerilor Interne, au fost acordate distincții personalului care s-a remarcat prin fapte deosebite.
Astfel, cinci colegi, polițiști de frontieră, au fost premiați cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Placheta de Onoare.

Comisar de poliţie Belecciu Marcelino, de la Garda de Coastă – Grupul de Nave Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Onoare a MAI. Acesta a participat la misiuni interne şi internaționale sub egida Agenției FRONTEX, unde în calitate de comandant a coordonat 11 activităţi de salvare a vieților omenești pe mare, în urma cărora au fost salvate 491 de persoane.

Agent-șef principal de poliție Ciorbac Paul, tot de la Garda de Coastă – SPF Chilia, a desfășurat în cursul anului 2022, mai multe activități de voluntariat în PTF Isaccea, fiind vorbitor de limbă ucraineană. De asemenea, a participat la coordonarea unui grup de 200 copii cu dizabilităţi proveniți din casele de copii de pe teritoriul Ucrainei și a unui grup de 20 de copii, elevi la un liceu militar ucrainean. Colegul nostru făcut donații de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei.

Agent șef de poliţie Chihaia Alexandra şi agent șef principal de poliţie Chihaia Dragoș, de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sunt membrii fondatori ai Asociației Conventus Mirabilis, asociație de sprijin pentru copiii diagnosticați cu cancer și care promovează îmbunătățirea calității actului medical în domeniul oncologiei pediatrice. Cei doi colegi, prin intermediul asociației, au demarat o suită de proiecte: Dotarea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași cu un aparat automat pentru prepararea mixurii citostaticelor. Alt proiect al celor doi este “Atelierul de zâmbete” care reunește evenimente recreative organizate pentru copiii internați în cadrul Secției de Hemato-Oncologie a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași. Grupul de suport Împreună pentru Speranță este proiectul care vine în sprijinul părinților aflați cu copiii la tratament: grupul de suport emoțional Împreună pentru Speranță. Au mai înființat un punct de igienizare la intrarea pe Secția de Hemato-Oncologie Pediatrică prin trasarea și marcarea zonei, montarea unui aparat automat de laminare a încălțămintei și a unui dispenser profesional automat de gel dezinfectant.

Agent șef principal de poliție Bujor Valeria Veronica de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Structura de Securitate este implicată în acțiuni caritabile în cadrul Asociației Împotriva Cancerului din Timișoara al cărei scop este lupta împotriva cancerului prin sprijinirea și susținerea post terapeutică a bolnavilor și aparținătorilor acestora. Cu sprijinul și împreună cu alți colegi din cadrul ITPF Timișoara, participă periodic la atelierele de creație ale Asociației Împotriva Cancerului din Timișoara. În cadrul atelierelor se desfășoară, împreună cu bolnavi/foști bolnavi de cancer și aparținătorii acestora, activități de pictură, modelaj, confecționarea de obiecte hand made. Obiectele confecționate sunt expuse și valorificate în cadrul unor expoziții și târguri organizate în orașul Timișoara, beneficiarii donațiilor astfel obținute fiind bolnavii care suferă de cancer.

Felicitări tuturor! Suntem mândri de voi!
Data: 2023-07-17 13:23:15

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

5 commentsOn Împreună suntem #MAI puternici!…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro