Forum de Afaceri online: “Romania – Qatar: Investitii si oportunitati de afaceri”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Statului Qatar au organizat în data de 25 septembrie un Forum de Afaceri online, sub genericul: „România – Qatar: Investiții și oportunități de afaceri”. Scopul acestui eveniment a fost dezvoltarea și promovarea schimburilor comerciale bilaterale și identificarea de oportunități de afaceri și proiecte de investiții în cele două piețe.

Forumul de Afaceri s-a adresat în primul rând companiilor din Timiș care activează în sectoare de activitate cu un important potențial de cooperare oferit de piața din Qatar, precum: agricultură (exportatori de produse agroalimentare care pot oferi continuitate în furnizare și condiții de refrigerare), energie din surse neconvenționale, IT și Inteligență Artificială, securitate cibernetică, sectorul industrial, turism și HoReCa.

La acest eveniment au participat 11 companii timișene și peste 30 de companii qatareze, reprezentând aceste domenii de activitate, dar și altele. De asemenea, au fost prezenți membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT (Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș), precum și președinții secțiunilor de profil.

Forumul de Afaceri a fost deschis de președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, ambasadorul Statului Qatar în România, E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi și Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerț Qatar.

În discursul său, președintele CCIAT a subliniat importanța evenimentului și a colaborării dintre cele două țări: „Un parteneriat bilateral benefic înseamnă a identifica acele sectoare care corespund intereselor și nevoilor companiilor. Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia vizitei Excelenței Sale la CCIAT, în iulie anul acesta, când împreună am stabilit o agendă de lucru comună. Am convingerea că acest prim eveniment va stimula relațiile de afaceri dintre România și Qatar”.

Ambasadorul Statului Qatar în România, E.S. Dl. Osama Alqaradawi, a menționat că legătura dintre Qatar și județul Timiș este una promițătoare și că susținerea relațiilor bilaterale este esențială pentru depășirea oricăror obstacole. „Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a declarat Alqaradawi.

Reprezentantul conducerii CCI Qatar, Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, a făcut o scurtă introducere a evenimentului și a interacționat pe toată durata forumului cu firmele timișene, adresându-le întrebări suplimentare despre activitate și interesul specific de colaborare.

Companiile qatareze au avut ocazia să afle câteva dintre cele mai importante cifre privind economia timișeană și li s-au prezentat cele 10 motive pentru a face afaceri în județul Timiș.

La rândul lor, companiile timișene au primit informații extrem de utile despre economia qatareză în două prezentări, „Why Qatar” și „Why Invest in Qatar”, susținute de Mohamed Al Mulla din partea Qatar Free Zones Authority și Investment Promotion Agency Qatar.

Pe parcursul anului viitor, cele două camere de comerț, cu sprijinul Ambasadei Statului Qatar în România, vor organiza misiuni economice în Doha și Timișoara, pentru a sprijini aceste relații de cooperare inițiate și a le conferi continuitate.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie a Statului Qatar, sub egida Ambasadei Statului Qatar in romania, au organizat, in 25 septembrie, un Forum de Afaceri on-line, sub genericul: „Romania – Qatar: Investitii si oportunitati de afaceri”, destinat dezvoltarii si promovarii schimburilor comerciale bilaterale si identificarii de oportunitati de afaceri si proiecte de investitii pe cele doua piete.

Evenimentul s-a adresat cu prioritate companiilor timisene care activeaza in sectoare de activitate cu un important potential de cooperare oferit de piata din Qatar, respectiv: Agricultura – exportatori de produse agroalimentare care pot oferi continuitate in furnizare si conditii de refrigerare (carne de oaie/miel congelata, legume, fructe, cereale, zahar, ulei, alimente de baza); Energie din surse neconventionale; IT & Inteligenta Artificiala; Securitate cibernetica; Sectorul industrial; Turism si HoReCa.

Aceste domenii de activitate, dar si altele, au fost reprezentate de 11 firme timisene si de peste 30 de companii qatareze. Au participat si membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT, presedinti ai Sectiunilor de profil.

Forumul de Afaceri a fost deschis de presedintele CCIA Timis, Florica Chirita, de ambasadorul Statului Qatar in Romania, E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi si de Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, membru al Consiliului Director al Camerei de Comert Qatar.

Va multumesc ca ati ales sa fim astazi impreuna la acest eveniment online Romania – Qatar, o premiera in activitatea CCIA Timis. Doresc ca in numele companiilor timisene sa multumesc Excelentei Sale Domnului Ambasador al Statului Qatar in Romania pentru disponibilitate si o colaborare de exceptie cat si Camerei de Comert Qatar si firmelor qatareze pentru deschiderea si dorinta de a evalua oportunitatile de investitii si afaceri din Judetul Timis.

Le multumesc si firmelor timisene care au raspuns intr-un timp relativ scurt invitatiei de a participa la acest eveniment. […] Un parteneriat bilateral benefic inseamna a identifica acele sectoare care corespund intereselor si nevoilor companiilor. Acest lucru s-a intamplat cu ocazia vizitei Excelentei Sale la CCIAT, in iulie anul acesta, cand impreuna am stabilit o agenda de lucru comuna. […] Am convingerea ca acest prim eveniment va stimula relatiile de afaceri dintre Romania si Qatar”, a spus in mesajul sau, presedintele CCIAT.

E.S. Dl. Osama Alqaradawi, Ambasadorul Statului Qatar in Romania, a mentionat ca o legatura intre Qatar si judetul Timis este una promitatoare, iar sustinerea relatiilor bilaterale este esentiala pentru depasirea oricaror obstacole. „Doresc sa creez o punte intre investitorii din Qatar si cei din Romania. Mediul de afaceri din Qatar este interesat sa investeasca in preluarea unor proiecte mari, existand in acest sens un fond de investitii care opereaza la nivel global”, a mai spus inaltul diplomat.

Reprezentantul conducerii CCI Qatar, Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, a facut o scurta introducere a evenimentului si a interactionat pe toata durata forumului cu firmele timisene, adresandu-le intrebari suplimentare despre activitate si interesul specific de colaborare.

Companiile qatareze au putut afla cateva dintre cele mai importante cifre privind economia timiseana si le-au fost prezentate cele 10 motive pentru a face afaceri in judetul Timis.

La randul lor, companiile timisene au primit informatii extrem de utile despre economia qatareza in doua prezentari – “Why Qatar” si “Why Invest in Qatar” , sustinute de Mohamed Al Mulla, din partea Qatar Free Zones Authority (investors@qfz.gov.qa) si Investment Promotion Agency Qatar (www.invest.qa).

„Qatar este cel mai sigur stat. Se afla pe primul loc in ceea ce priveste infrastructura generala, conform The Global Innovation Index 2022, pe al doilea loc in privinta competivitatii in randul statelor arabe si are al patrulea cel mai mare GDP”, a transmis Mohammed Al Mulla.

In cursul anului viitor, cele doua camere de comert, cu sprijinul Ambasadei Statului Qatar in Romania, vor organiza misiuni economice la Doha si Timisoara, pentru a sprijini aceste relatii de cooperare initiate si a le conferi continuitate. (I.P.)


Informatii suplimentare la tel. 0722 503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rezultatul meciului de volei masculin Dinamo – Rapid: 0-3

Echipa de volei masculin Dinamo a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața echipei Rapid, scor 0-3, în cadrul unui...

Read More...

Importanța mesei de dimineață în accelerarea metabolismului

Importanța mesei de dimineață în accelerarea metabolismului Metabolismul reprezintă procesul prin care organismul transformă hrana în energie. Este un proces...

Read More...

Fortăreața Libertății: Istoria și Moștenirea Bastiliei

Fortăreața Libertății: Istoria și Moștenirea Bastiliei Fortăreața Bastilia, cunoscută și sub numele de Bastille, a fost o închisoare situată în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro