Forțele ruse execută o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina în noaptea de 29 spre 30 septembrie

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Forțele ruse au efectuat un nou val de atacuri asupra unor obiective din Ucraina în noaptea de 29 spre 30 septembrie. Situația tensionată din regiune a fost sesizată de Ministerul Apărării Naționale al României, care a alertat forțele aeriene și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Galați.

Potrivit sistemului de supraveghere radar al Armatei României, s-a detectat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Ca urmare, au fost redirecționate forțe ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției și Poliției de Frontieră către zonele din apropierea municipiului Galați, unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

Până în prezent, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul României, iar căutările vor continua și în cursul zilei de astăzi. La ora 01.41, măsurile de alertare au fost anulate în toate zonele vizate.

Ministerul Apărării Naționale informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri și menține un contact permanent cu acestea. Detaliile suplimentare vor fi furnizate în funcție de evoluția situației.

Aceste atacuri din partea Rusiei asupra Ucrainei evidențiază tensiunile continue din regiune și nevoia de vigilenta în țările vecine. România, fiind în proximitatea graniței cu Ucraina, trebuie să fie pregătită să facă față oricăror amenințări și să coopereze cu aliații săi pentru a asigura securitatea în regiune. Este important ca autoritățile române să fie în alertă și să ia măsuri adecvate pentru a proteja populația și teritoriul țării.

Situația din Ucraina reprezintă un test pentru solidaritatea și unitatea NATO și a aliaților săi din Europa de Est. Este esențial ca statele membre să coopereze și să ofere sprijin reciproc pentru a contracara amenințările la adresa securității regionale. De asemenea, este important să se continue dialogul diplomatic și să se căute soluții pașnice pentru rezolvarea conflictului din Ucraina., a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro