Extinderea acordului de finanțare cu 15,1 milioane de euro pentru proiectele din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Investiţiile din Timişoara, pe datorie! Administraţia Fritz ia un nou credit, de peste 15 milioane de euro, pentru lucrări de infrastructură şi achiziţia unor mijloace de transport

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat astăzi un acord cu reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru extinderea finanțării cu 15,1 milioane de euro. Această sumă reprezintă un nou împrumut pe care municipalitatea trebuie să-l restituie cu o dobândă rezultată din suma ratei interbancare Euribor la șase luni, plus o marjă de 1,15% pe an.

Banii obținuți prin acest împrumut vor fi utilizați pentru co-finanțarea a trei proiecte importante din oraș, finanțate inițial din fonduri europene. Astfel, vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor în valoare de 3,2 milioane de euro, achiziția a 23 de tramvaie noi în valoare de 5 milioane de euro și pentru achiziția a 44 de autobuze electrice noi în valoare de 6,9 milioane de euro.

Este important de menționat că primarul Timișoarei a semnat un acord similar cu BERD acum doi ani, pentru un împrumut în valoare de 20,3 milioane de euro. De asemenea, în luna iunie a acestui an, municipalitatea a primit un credit în valoare de 7,5 milioane de lei de la Trezorerie, pentru finalizarea construcției creșei de pe Calea Bogdăneștilor și extinderea Clinicii de Balneologie.

Aceste investiții majore în infrastructura orașului Timișoara vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și la dezvoltarea economică a regiunii. Prin achiziționarea de tramvaie și autobuze electrice noi, municipiul Timișoara demonstrează preocuparea pentru protecția mediului înconjurător și încurajează utilizarea mijloacelor de transport nepoluante.

De asemenea, reabilitarea Căii Bogdăneștilor va avea un impact semnificativ asupra circulației în oraș, contribuind la fluidizarea traficului și crearea unui mediu urban mai prietenos pentru pietoni și bicicliști. Aceste proiecte sunt parte integrantă a strategiei primarului Timișoarei de modernizare și dezvoltare a orașului, iar finanțarea suplimentară oferită de BERD este un pas important în realizarea acestor obiective.

Sursa: www.sursadevest.ro

Astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a întâlnit cu Venera Vlad, reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a semna extinderea acordului de finanțare cu 15,1 milioane de euro.

Asta înseamnă un nou îmrpumut, pe care municipalitate trebuie să îl restituie cu o dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an.

CITEŞTE ŞI: Să învățăm și să ne distram împreună! 5 Workshop-uri muzicale în Lugoj, pregătite de Asociația Scena Muzicală!

Banii sunt necesari pentru asigurarea co-finanţării a trei proiecte care se deruluează în oraş, din fonduri europene.

Este vorba despre reabilitarea Căii Bogdăneștilor (3,2 mil. euro), achiziția celor 23 de tramvaie noi (5 mil. euro) și 44 de autobuze electrice noi (6,9 mil. euro).

În urmă cu doi ani, primarul Timişoarei anunţa semnarea acordului pentru primul împrumut de la BERD, în valoare de 20,3 milioane de euro.

Un alt credit, în valoare de 7,5 milioane de lei, a fost luat de la Trezorerie, în luna iunie a acestui an.

Atunci, banii au fost necesari pentru finalizarea construcţiei creşei de pe Calea Bogdăneştilor şi pentru extinderea Clinicii de Balneologie.

CITEŞTE ŞI: Hoţul care a terorizat o familie, capturat de poliţişti! Individul a atacat de două ori, aceeaşi locuinţă



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rolul esențial al unui raport echilibrat de macro și micronutrienți în menținerea sănătății

Rolul esențial al unui raport echilibrat de macro și micronutrienți în menținerea sănătății Nutriția reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai...

Read More...

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate

O călătorie în minunile Babilonului: Grădinile Suspendate Babilonul, unul dintre cele mai vechi orașe din istorie, ascunde numeroase secrete și...

Read More...

Record de turnee de șah în acest weekend

În acest weekend, România a înregistrat un record de turnee de șah, cu un total de 1603 de jucători...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro