Explozii și jafuri cu ATM-uri în Germania și Olanda

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Investigators deal massive blow to ATM robbers

Criminalitatea de tip “ATM bombing” este deosebit de răspândită în Germania. În timp ce numărul jafurilor de bancomate din Țările de Jos este în scădere, majoritatea infractorilor provin din Țările de Jos și operează de acolo. Dependenta lor de explozibili de înaltă calitate, pe care de multe ori îi asamblează și îi depozitează în zone rezidențiale, poate pune în pericol grav locuitorii.

Modul lor de operare nemilos

În momentul comiterii infracțiunii în sine, infractorii acționează în mod tipic într-un mod nemilos. Ei utilizează dispozitive de explozie puternice pentru a deschide bancomatele și a obține acces la banii din interior. Această metodă brutală de acțiune nu doar că cauzează daune majore bancomatelor, dar și pune în pericol viețile celor din jur și integritatea structurilor înconjurătoare.

Existența unei rețele bine organizate

Ceea ce este îngrijorător în această formă de criminalitate este faptul că infractorii fac parte dintr-o rețea bine organizată. Ei cooperează și lucrează împreună pentru a planifica și executa jafurile. De asemenea, ei dețin cunoștințe avansate în domeniul explozivilor și logisticii, ceea ce le permite să opereze cu succes în mai multe țări și să evite capturarea.

Impactul asupra comunității

În afară de riscurile directe la adresa rezidenților și a bunurilor, acest tip de criminalitate are și un impact negativ asupra comunității în ansamblu. Bancomatele distruse sau deteriorate trebuie reparate sau înlocuite, iar costurile acestor operațiuni cad în sarcina băncilor și a societății în general. De asemenea, locuitorii se pot simți nesiguri și neliniștiți în propriile lor comunități, deoarece aceste jafuri creează un climat de teamă și instabilitate.

Măsuri de prevenire și combatere

Pentru a face față acestei forme de criminalitate, autoritățile trebuie să ia măsuri adecvate de prevenire și combatere. Îmbunătățirea securității bancomatelor prin tehnologii avansate și monitorizarea sporită a zonelor sensibile pot descuraja infractorii. Colaborarea între agențiile de aplicare a legii din diferite țări este, de asemenea, esențială pentru a identifica și captura membrii rețelelor implicate în astfel de jafuri.

În concluzie, jafurile de bancomate prin explozii sunt o formă de criminalitate extrem de periculoasă și răspândită în Germania. Rețelele bine organizate și metodele brutale de acțiune ale infractorilor pun în pericol siguranța și bunăstarea locuitorilor. Este necesară o abordare integrată și coordonată pentru a preveni și combate aceste infracțiuni și pentru a asigura securitatea comunităților.

Sursa: EUROPOL

This type of crime is particularly prevalent in Germany. While the number of ATM robberies in the Netherlands is decreasing, most perpetrators are based in the Netherlands and operate from there. Their reliance on high-grade explosives, which they often assemble and store in residential areas, can cause serious risks to residents.Ruthless modus operandiWhen committing the crime itself, perpetrators typically act…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro