Echipamentul științific nu este perfect pentru pompieri!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶 𝗻𝗼𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶!

Astăzi, primele 12 autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare au intrat în dotarea ISU Alba, ISU Arad, ISUJ Bacău, ISUBihor, ISU Bistrița – Năsăud, ISU Botosani, ISU Bucuresti-Ilfov , ISU Caraş-Severin, ISU Călărași, ISU Covasna, ISU Cluj și ISU Dâmbovița. Până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, alte 30 de autospeciale similare vor fi recepționate și distribuite inspectoratelor pentru situații de urgență.

Instalația de lucru cu apă la înaltă presiune și sistemul de hidroperforare existente în dotarea acestor autospeciale prezintă un randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă, precum și beneficiul de atacare a incendiilor din exteriorul spațiilor în care se manifestă arderea.

Totodată, camera de termoviziune cu care autospeciala este echipată poate fi folosită pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces și intervenție.
Valoarea totală a celor 42 de autospeciale este de peste 46 milioane lei, achiziția fiind realizată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Evenimentul prin care a fost marcată recepția primelor 12 autospeciale a avut loc astăzi, la sediul MAI, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, șefului DSU, dr. Raed Arafat, precum și a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc.

Achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni este și va rămâne o prioritate pentru instituția noastră, astfel că și în perioada următoare vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue, în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim acoperite.

#DSU #IGSU #pompierii #salvatorii #mereuladatorie


, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro