#dogpoopgirl, comedie neagra în cinematografele din ţară. Film inspirat de primul caz de ‘online shaming’ din istoria internetului

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Galați, STIRILE ZILEI
dogpoopgirl

Comedia neagră românească #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huţuleac, acum in cinematografele din Romania.

Inspirat de evenimente reale, #dogpoopgirl a obținut în 2021 Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Pelicula afost de asemenea remarcată de prestigioase reviste internaționale precum Variety, Screen Dailysau Cineuropa.

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Huțuleac si are o distribuție alcătuită din nume importante printre care Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Coca Bloss,Rodica Mandache și Dana Rogoz.

Andrei Huțuleac:

“Ceea ce doresc să subliniez dintru-nceput este că filmul nu-și propune să găsească vinovați sau să ofere soluții. Nu împarte oamenii în îngeri și demoni. Ca regizor și scenarist am încercatsă spun povestea felului în care realitatea de zi cu zi este distorsionată de social media și internet. #dogpoopgirl este o poveste de ficțiune insipirată de un caz real care pune îndezbatere natura subiectivă a felului în care societatea privește anumite situații, prin prisma rețelelor sociale, dar și nevoia oamenilor de a se coaliza împotriva unui dușman comun, chiar și când acela e doar o femeie al cărei câine a vomitat pe podeaua unui metrou. Sau a făcut caca?”

Gabriela-Violeta Iordachita:

“E surprinzător de profund, o comedie neagră extrem de actuală, despre lumea noastră vrajita de on-line, în micimea și poleiala ei, în care toți cred ca le știu pe toate, ajungând inchizitori și instante morale supreme, dansează la braț cu disonanta cognitiva și manipularea, se bălăcăresc în cyberbullying, uitându-si, în final, propria umanitate…”

Diana Duca:

“#dogpoopgirl este probabil cel mai misto film pe care l-am vazut in ultimul timp. O comedie neagra atat de bine scrisa si atat de bine jucata ca e una cu realitatea! De fapt, pelicula chiar este inspirata dintr-o intamplare din 2005 din Coreea de Sud, cand o femeie a fost umilita public pe internet din cauza refuzului de a colecta rahatul cainelui din metroul cu care se deplasau.”

Corneliu Goldu:

“Da, un film ALFFEL, care merită să fie re-văzut!”




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Evenimentul FF-AZ: Facultatea de Fizică de la A-Z

Facultatea de Fizică de la A-Z (FF-AZ) este un eveniment educativ dedicat elevilor de liceu pasionați de fizică, care...

Read More...
BMW Seria 5 obţine titlul "World Luxury Car 2024"

BMW Seria 5 obține titlul World Luxury Car 2024

Noul BMW Seria 5 a fost desemnat "World Luxury Car 2024" de către un grup de specialişti internaţionali în...

Read More...

Decesul profesorului Horațiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc

Clubul Sportiv Dinamo a fost marcat de vestea tristă a trecerii la cele veșnice a profesorului Horațiu Giurgiu, o...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro