Descoperirea unei cantități de droguri de mare risc în valoare de 600.000 de euro într-o mașină din Brăila

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Politiștii și procurorii DIICOT au descoperit droguri de mare risc în valoare de 600.000 de euro într-un autoturism din Brăila. Cercetările au avut loc în cadrul unui dosar penal privind combaterea traficului de droguri de mare risc. Autoturismul a fost oprit în trafic în zona haltei C.F.R. Surdila Gaiseanca, iar în mașină se aflau trei bărbați cu vârstele de 49, 26 și 19 ani, toți din Brăila.

La controlul autoturismului, au fost găsite un total de 30 kg de substanță cristalină, care se presupune că face parte din categoria drogurilor de mare risc. Zece kilograme au fost găsite sub scaunul șoferului, iar alte 20 kg erau ascunse în roata de rezervă. Drogurile urmau să fie comercializate în județele Galați și Brăila sub denumirea de 3 CMC.

Valoarea acestei capturi este estimată la aproximativ 600.000 de euro și reprezintă cea mai mare captură realizată până acum la nivel național. Substanța 3 CMC a fost introdusă sub control prin modificarea legislativă din martie 2023 și este asimilată drogurilor de mare risc, precum cocaina, heroina sau mefedrona.

Pe piața neagră, substanța poate fi găsită în formă pură sau amestecată cu alte substanțe precum glucoza, talc sau creatina, pentru a spori profitul rețelelor de traficanți. Multiplicarea se realizează în laboratoare de conditionare, unde substanța poate fi pulverizată pe materie vegetală și apoi fumată. Acidul izopropilic este utilizat ca liant.

Substanța 3 CMC a fost prezentă pe piața neagră începând din 2019 și era considerată o substanță psihoactivă până în martie 2023, când pedeapsa pentru traficarea acesteia a devenit mai aspră. Acum, traficanții risca o pedeapsă de la 10 la 20 de ani de închisoare și interzicerea unor drepturi.

Efectele consumului de 3 CMC variază în funcție de organism și sunt similare cu cele ale MDMA și amfetaminelor. Printre acestea se numără lipsa empatiei, agresivitatea, agitația, tremuratul, dezinhibiția, lipsa coordonării și setea permanentă. Efectele pe termen lung ale acestei substanțe nu au fost încă bine documentate la nivel european.

În urma audierilor, procurorii au dispus reținerea celor trei bărbați pentru 24 de ore. Astăzi, ei vor fi prezentați la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Droguri de mare risc in valoare de 600.000 de euro au fost gasite de politisti si procurorii DIICOT in roata de rezerva, dar si sub scaunul soferului, intr-o masina in care se aflau trei barbati din Braila.

“La data de 1 septembrie 2023, in urma activitatilor investigative si de cercetare efectuate intr-un dosar penal pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, au oprit in trafic un autoturism, in judetul Braila, in zona haltei C.F.R. Surdila Gaiseanca, in care se aflau trei barbati, toti cu domiciliul in municipiul Braila, cu varstele de 49, 26 si 19 ani. La volan se afla barbatul de 49 de ani.

La controlul autoturismului, au fost gasite in total 30 de kg de substanta de tip Cristal, susceptibila a face parte din categoria drogurilor de mare risc. 10 kg au fost gasite sub scaunul de la sofer, iar 20 de kg in roata de rezerva. 

Valoarea pe piata a acestui drog, care urma sa fie comercializat in judetele Galati si Braila, cunoscut sub denumirea de 3 CMC, este de aproximativ 600.000 de euro, iar, la nivel national, aceasta captura este cea mai mare de pana acum.

Substanta 3 CMC a fost introdusa sub control prin modificare legislativa in martie 2023 si este asimilata drogurilor de mare risc (la fel ca si cocaina, heroina sau mefedrona).

Pe piata neagra, substanta se poate gasi in forma pura sau multiplicata cu substante precum glucoza, talc, creatina, pentru a multiplica profitul retelelor. Aceasta multiplicare se face in asa numitele laboratoare de conditionare. In aceste locatii, substanta poate fi pulverizata si pe materie vegetala, pentru a fi apoi fumata. Liantul este acidul izopropilic.

Substanta a fost prezenta pe piata neagra incepand cu anul 2019 si are denumirea stradala CRISTAL. Pana in martie 2023, era incadrata ca si substanta psihoactiva, iar pedeapsa era mica pentru traficarea substantei (de la 6 luni la 3 ani).

Dupa modificarile legislative din martie 2023, pentru traficarea acestui drog, daca se poate proba ca suspectii au savarsit infractiunea de introducere in tara a acestuia, risca o pedeapsa de la 10 la 20 de ani, precum si interzicerea unor drepturi.

Efectele sunt unele diverse, in functie de organism, similare cu cele ale MDMA si amfetaminei. Consumatorul experimenteaza lipsa empatiei, agresivitate, agitatie, tremur, dezinhibitie, lipsa coordonarii si o sete permanenta. Efectele pe termen lung nu au putut fi bine documentate la nivel european, fiind o substanta relativ noua.

In urma audierilor, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a celor trei banuiti.

In cursul zilei de astazi, 2 septembrie 2023, cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galati, cu propunere de arestare preventiva”, se arata intr-un comunicat al Politiei. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro