“Turismul în pădurile private, amenințat de noul Cod Silvic”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Dumnezeu să-l odihnească! A trecut la cele veșnice scriitorul George Toma Veseliu – incomod-media.ro

Până la sfârșitul acestui an, românii vor avea parte de o nouă surpriză. Va fi implementat un nou Cod Silvic, care va permite proprietarilor privați să interzică accesul publicului în pădurile lor. Această măsură va avea un impact semnificativ asupra turismului în România, având în vedere că jumătate din fondul forestier se află în domeniul privat.

Conform proiectului de lege, proprietarii de păduri private vor putea restricționa accesul turiștilor prin afișarea de mesaje precum “trecerea oprită, accesul interzis”. Această prevedere a stârnit deja nemulțumirea multor persoane, iar o petiție online împotriva acestei măsuri a fost semnată de 32.000 de oameni.

Însă, surprizele nu se opresc aici. Noul Cod Silvic va impune restricții și jurnaliștilor și activiștilor de mediu. Aceștia nu vor mai putea face investigații despre tăieri ilegale sau alte afaceri forestiere nici în pădurile private, dar nici în cele gestionate de stat. Textul proiectului nu-i include pe acești profesioniști printre categoriile care au dreptul să-și desfășoare activitatea în păduri.

Aceste modificări aduse Codului Silvic ridică numeroase semne de întrebare și preocupă atât iubitorii de natură, cât și pe cei preocupați de protecția mediului înconjurător. Este necesară o dezbatere amplă și transparentă asupra acestui subiect, pentru a se găsi soluții care să protejeze atât proprietarii privați, cât și drepturile publicului de a se bucura de frumusețea pădurilor românești.

Urmăriți Incomod Media și pe Google News pentru a fi la curent cu ultimele știri și informații relevante.

Sursa: incomod-media.ro

Români, vi se mai pregătește o surpriză! Până la sfârșitul acestui an, vom avea un nou Cod Silvic. În legea respectivă, proprietarii privați pot interzice accesul publicului în pădurile lor. Adică, mergi la munte și dacă se aprobă Codul Silvic în forma aflată în proiect, o ții numai pe cărare, fiindcă în dreapta și stânga ta sunt numai proprietăți particulare. Și cum în România jumătate din fondul forestier se află în domeniul privat, putem spune adio la turism!

Proprietarii de păduri private pot restricționa accesul iubitorului de drumeții în codrii prin afișarea în loc vizibil a mesajelor de genul „trecerea oprită, accesul interzis” etc. Deja a fost inițiată o petiție online care condamnă această prevedere din Codul Silvic. Până acum, au semnat 32.000 de oameni.

Și mai apare în actul normativ ceva de noaptea minții, semn clar că există minți luminate care se gândesc la toate! Jurnaliștii și activiștii de mediu nu vor mai putea face investigații despre tăieri ilegale sau alte tipuri de afaceri forestiere nici în pădurile private, dar nici în cele gestionate de stat. Textul noului Cod Silvic nu-i include în categoriile profesionale care au dreptul să îți exercite meseria în păduri.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro