Depunerea unei plângeri la DNA: întârzierea dreptății

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Sindicatul National DECUS a depus o plangere la DNA in legatura cu acordarea salariilor de excelenta la IPJ Suceava, conform informatiilor furnizate de presedintele executiv al sindicatului, Bogdan Banica. Dupa un an si sapte luni de la depunerea plangerii, acesta a fost contactat de un politist delegat de DNA pentru a lua prima declaratie si a furniza date suplimentare.

Plangerea depusa de Banica viza acordarea discreționara a majorarilor salariale pentru lucrari de exceptie si merite deosebite, cunoscute sub denumirea de “salarii de excelenta”, unor subalterni obscuri si prea putin competenti, de catre comisarul sef Florin Poenari, care era la acea vreme seful IPJ Suceava.

In postarea de pe facebook, Banica critica modul in care institutiile anticoruptie din tara noastra functioneaza sub influenta politica. Acesta se intreaba ce sanse are un om simplu sa reclame acte de coruptie daca sesizarea sa, in calitate de lider sindical si avertizor de integritate, a fost luata in considerare dupa un an si sapte luni.

Banica face referire la faptul ca Florin Poenari a fost numit in functia de inspector-sef al IPJ Suceava datorita influentei politice, iar la acordarea salariilor de excelenta, reprezentantii Sindicatului National DECUS nu au putut participa. Astfel, Poenari a acordat aceste majorari salariale ca din buzunarul propriu.

Presedintele executiv al Sindicatului National DECUS sustine ca aceasta situatie arata cum functioneaza institutiile anticoruptie din tara noastra, sub umbrela protectoare si influenta politica. Banica considera ca exista o nevoie acuta de schimbare in acest sens.

Plangerea depusa la DNA de Banica este un exemplu al dificultatilor pe care le intampina cetatenii obisnuiti in lupta impotriva coruptiei. Este important ca autoritatile sa ia in considerare prompt si eficient astfel de sesizari pentru a combate coruptia si a asigura un stat de drept solid.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Presedintele executiv al Sindicatului National DECUS, Bogdan Banica, a dezvaluit intr-un text postat pe Facebook ca a depus la DNA o plangere care a fost luata in calcul dupa un an si sapte luni, cand i-a fost luata prima declaratie. Plangerea viza acordarea salariilor de excelenta la IPJ Suceava.

Bogdan Banica afirma, intr-o postare pe Facebook, ca, in 29 ianuarie 2022, a sesizat DNA „cu privire la acordarea discretionara de catre comisarul sef Florin Poenari (desemnat sef al IPJ Suceava la acea vreme) a majorarii salariale pentru lucrari de exceptie si merite deosebite, cunoscute sub denumirea de «salarii de excelenta», unor subalterni obscuri si prea putin competenti”.

Pe 14.09.2023, dupa un an si 7 luni, am fost contactat de un politist delegat de DNA pentru a mi se lua prima declaratie si pentru a furniza date suplimentare! Cam astea sunt institutiile anticoruptie din tara noastra, cam asa functioneaza acestea sub umbrela protectoare si influenta macabra a politicului”, a mai scris Banica.

Acesta se intreaba ”ce sanse are un om simplu sa aiba succes in reclamarea unor acte de coruptie, daca sesizarea sa, in calitate de lider sindical si avertizor de integritate a fost luata in considerare dupa…un an si sapte luni”.

Iata textul postat de incomodul lider de sindicat Bogdan Banica:

La data de 29 ianuarie 2022 (2022!) am sesizat 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥a 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐜𝐨𝐫𝐮𝐩𝐭̦𝐢𝐞 cu privire la acordarea discretionara de catre comisarul sef Florin Poenari (desemnat sef al IPJ Suceava la acea vreme) a majorarii salariale pentru lucrari de exceptie si merite deosebite, cunoscute sub denumirea de “salarii de excelenta”, unor subalterni obscuri si prea putin competenti, pe care nu ii recomanda nimic pe linie profesionala, eventual doar “vocea si talentul”. Vocea politicului si talentul pupatului varfului de pantof.

Voce a politicului care, intre noi fie vorba, l-a asezat o lunga perioada de timp pe scaunul de inspector-sef al IPJ Suceava pe Florin Poenari, din aceleasi considerente, nici pe departe macar tangente cu cele ale competentei profesionale.

La acea sedinta de acordare a salariilor de excelenta, reprezentantii Sindicatului National DECUS nu au putut participa din motive obiective, moment in care Poenari a profitat la maxim, acordand acele majorari salariale ca din buzunarul propriu, inchipuindu-se patron al IPJ Suceava, pe persoana fizica.

Deh, si-a platit niste datorii fata de cei care i-au fost loiali (a se citi sclavi) si l-au sters la gura de-a lungul anilor.

🛑Unde vreau sa ajung. Pe 29.01.2022 sesizez DNA intrucat am considerat ca impricinatul Florin Poenari si-a batut joc de banul public.

Pe 14.09.2023 (ieri), 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝟕 𝐥𝐮𝐧𝐢, am fost contactat de un politist delegat de DNA pentru a mi se lua declaratie si pentru a furniza date suplimentare! 𝐃𝐮𝐩𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝟕 𝐥𝐮𝐧𝐢!

𝐂𝐚𝐦 𝐚𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐜𝐨𝐫𝐮𝐩𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆, 𝐜𝐚𝐦 𝐚𝐬̦𝐚 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐛 𝐮𝐦𝐛𝐫𝐞𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐦𝐚𝐜𝐚𝐛𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐚̆𝐬𝐭𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐳𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚̆ 𝐚 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐞.

Ce sanse are un om simplu sa aiba succes in reclamarea unor acte de coruptie, daca sesizarea subsemnatului, in calitate de lider sindical si avertizor de integritate a fost luata in considerare dupa…𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝟕 𝐥𝐮𝐧𝐢???
𝐅𝐢-𝐦𝐢-𝐚𝐫 𝐬𝐜𝐚̂𝐫𝐛𝐚̆!” (V.E.)

Sursa foto: stirisuceava.net

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro