Declarația ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu privind desfășurarea activității didactice

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
incepe scoala fara restrictii

„Ministerul Educaţiei a transmis o circulară către toate inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului București prin care informează că, începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează și măsurile sectoriale privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19.

De asemenea, preșcolarii, elevii și personalul din unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă se află în carantină sau izolare vor respecta perioada prevăzută în deciziile în baza cărora s-au instituit respectivele măsuri.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății subliniază necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de igienă personală și în cadrul colectivității, urmând să emită un set de recomandări astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță epidemiologică.”

Sursa: Edu.ro




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara va invita la LiteraTURA

Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara organizează o nouă întâlnire LiteraTURA, ca parte a programului de...

Read More...

Menstruația și performanța sportivă: Mituri, realități și strategii de recuperare

Menstruația și performanța sportivă: Mituri, realități și strategii de recuperare Introducere Menstruația este un aspect natural și inevitabil al vieții unei...

Read More...
The Marshall Star for April 17, 2024

Mai mult de 100.000 de oameni s-au adunat in Arkansas pentru a vedea eclipsa solara totala

Peste 100.000 de persoane din întreaga lume s-au adunat pe 8 aprilie în Russellville, Arkansas, pentru a fi martori...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro