Decizia Curții Supreme din SUA ar putea accelera procesele judiciare legate de schimbările climatice.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
US Supreme Court ruling could turbocharge climate lawsuits

În urma deciziei Curții Supreme din SUA, anul 2023 ar putea deveni un an important pentru procesele climatice. În urma deciziei adoptate, mai multe procese legate de schimbările climatice vor fi deschise în instanțe din întreaga lume.

Curtea Supremă a decis că guvernul federal și companiile mari pot fi trase la răspundere pentru emisiile lor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu legile federale. Această decizie a fost salutată de grupurile de mediu, care speră că aceasta va aduce o schimbare majoră în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Această decizie vine după ani de luptă în instanță și dezbateri aprinse cu privire la responsabilitatea companiilor pentru emisiile lor de gaze cu efect de seră și la impactul acestora asupra mediului.

În ultimii ani, mai multe procese climatice au fost intentate în întreaga lume, de la Statele Unite la Europa și Australia. Aceste procese au încercat să oblige guvernele și companiile să ia măsuri mai drastice pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a proteja mediul.

Conform sursei menționate, decizia Curții Supreme din SUA ar putea fi începutul unei noi ere de procese climatice și ar putea aduce o schimbare majoră în lupta împotriva schimbărilor climatice. Cu toate acestea, este important să se acorde atenție și altor soluții pentru a proteja mediul și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro