Cutremur de magnitudine 4.1 în zona seismică Vrancea, Buzău, pe 22 Mai 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Un cutremur cu magnitudinea ml 4.1 s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, pe data de 22 Mai 2024, la ora 12:53:37, conform informațiilor prezentate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acest seism a avut loc la o adâncime de 90.2 km și a avut o intensitate de tipul II.

Zona seismică Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa seismică intensă, fiind una dintre cele mai active zone seismice din Europa. Cutremurele produse în această regiune au o adâncime variabilă, fapt ce poate influența gradul de intensitate resimțit la suprafață.

Localizarea epicentrului cutremurului la doar 55 km vest de Focșani, 60 km nord-vest de Buzău și 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe indică faptul că acesta a putut fi resimțit în mai multe orașe din zonă. De asemenea, proximitatea față de orașe importante precum Brașov, Ploiești și Pitești arată impactul pe care un astfel de seism îl poate avea asupra populației și infrastructurii.

Este important ca autoritățile competente să fie pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremurele din zona Vrancea, având în vedere gradul de risc seismic ridicat al acestei regiuni. Populația trebuie să fie conștientizată cu privire la măsurile de siguranță ce trebuie luate în cazul unui cutremur și să fie instruită în privința comportamentului preventiv în astfel de situații.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Editare ulterioară! În ziua de 22 Mai 2024, la ora 12:53:37 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 90.2 km. Intensitate: II Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km V de Focsani, 60km NV de Buzau, 60km SE de Sfantu-Gheorghe, 67km E de Brasov, 83km NE de Ploiesti


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Beneficiile expunerii la soare pentru nivelurile de vitamina D

Expunerea la soare este un factor crucial pentru nivelurile adecvate de vitamina D în organismul uman. Vitamina D este...

Read More...

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro