Concertul de pricesne Drumul Crucii, la Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Drumul Crucii, pe scena Teatrului Municipal

Duminică, 21 aprilie, Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” din Lugoj va găzdui un concert de pricesne intitulat “Drumul Crucii”. Evenimentul va începe la ora 19 și va reuni artiști de seamă precum Paula Hriscu, Ansamblul Folcloric “Lugojana” condus de Puiu Munteanu, și Grupul Vocal al Parohiei Ortodoxe “Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din Lugoj, sub îndrumarea preotului Birăescu Traian.

Concertul se va desfășura într-un cadru solemn și va oferi publicului prezență ocazia de a se bucura de muzică religioasă de calitate, interpretată de artiști talentați. Intrarea este liberă, iar organizatorii îi așteaptă pe toți cei interesați să participe la acest eveniment special.

“Drumul Crucii” este un eveniment cultural-religios ce aduce în prim-plan tradițiile și valorile spirituale ale comunității lugojene. Prin intermediul cântecelor și pricesnelor, participanții vor avea ocazia de a reflecta asupra semnificației Sărbătorii Pascale și de a se conecta cu tradițiile religioase ale poporului român.

În cadrul concertului, artiștii invitați vor transmite emoție și sensibilitate prin interpretarea pricesnelor, creând o atmosferă propice pentru meditație și contemplare. Evenimentul este un prilej de comemorare a Învierii Domnului și de celebrare a credinței creștine, oferind publicului prezent o experiență culturală profundă și memorabilă.

Organizatorii încurajează participarea publicului la acest concert deosebit, care reprezintă o oportunitate unică de a experimenta frumusețea muzicii religioase tradiționale într-un cadru autentic și plin de tradiție. Astfel, evenimentul “Drumul Crucii” va aduce comunitatea lugojeană împreună într-o atmosferă de reculegere și comuniune spirituală.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro
Drumul Crucii, pe scena Teatrului Municipal – Redeșteptarea

Lugojenii sunt invitați duminică, 21 aprilie, de la ora 19, la Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj, la concertul de pricesne ”Drumul Crucii”.

Pe scenă vor evolua artista Paula Hriscu, Ansamblul Folcloric ”Lugojana”, condus de Puiu Munteanu, și Grupul Vocal al Parohiei Ortodoxe ”Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” Lugoj, condus de preot Birăescu Traian.

Intrarea este liberă.


Politică de confidențialitate & CookiesAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

ALEGERI 9 IUNIE 2024: Lista preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare!

Desemnarea preşedinţilor birourilor electorale pentru alegerile din 9 iunie 2024

Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru...

Read More...
PERPLEX. Surprize, surprize! Crește prețul la benzină! – incomod-media.ro

Ziua comunei Corbii Mari

Pe 19 mai 2024, zona din inima comunei Corbii Mari, proaspăt asfaltată, a devenit locul în care a avut...

Read More...
Metode histologice utilizate în antropologia fizică. Noțiuni teoretice și aplicație practică – Academia Română, Filiala Iași

Colaborare între ARFI și Facultatea de Biologie, UAIC

Academia Română, Filiala Iași (ARFI), în colaborare cu Facultatea de Biologie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro