“Combaterea consumului de droguri în România – un efort național pentru siguranța tinerilor”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Președintele Klaus Iohannis a abordat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), tema consumului de droguri printre tineri și elevi, considerând acest fenomen ca fiind un risc major la adresa siguranței naționale și individuale. Pentru a gestiona această problemă, prevenirea și combaterea consumului de droguri necesită un efort național comun, multidisciplinar, implicând instituțiile din arcul guvernamental, serviciile de informații, structurile Ministerului Public, autoritățile locale și societatea civilă.

Președintele a subliniat importanța familiei consumatorilor și a recunoscut rolul esențial pe care aceasta îl are în procesul complex de prevenire și combatere a consumului de droguri. Împreună cu membrii CSAT, s-a luat decizia de a constitui un grup de lucru interinstituțional, care va fi coordonat de Guvernul României. Acest grup de lucru va avea responsabilitatea de a elabora obiectivele, măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete în vederea prevenirii și combaterii eficiente a riscurilor generate de traficul și consumul de droguri.

Consumul de droguri reprezintă o problemă serioasă în societatea românească, cu consecințe negative asupra sănătății și dezvoltării tinerilor. De aceea, este necesar ca autoritățile să acționeze prompt și eficient pentru a aborda această problemă și a proteja siguranța națională și individuale.

Acest grup de lucru interinstituțional este un pas important în direcția prevenirii și combaterii consumului de droguri, deoarece implică colaborarea și coordonarea între diferitele instituții responsabile. Prin abordarea multidisciplinară și implicarea societății civile, se poate obține o mai bună înțelegere a cauzelor și efectelor consumului de droguri și se pot identifica soluții eficiente pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen.

În final, este important să se acorde atenție și sprijin familiilor consumatorilor, deoarece acestea joacă un rol esențial în recuperarea și reintegrarea acestora în societate. Prin implementarea unor politici și programe adecvate, se poate oferi sprijin și asistență familiilor, facilitând astfel procesul de recuperare a consumatorilor și reducând riscul de recidivă.

Președintele Klaus Iohannis și membrii CSAT demonstrează astfel angajamentul față de protejarea tinerilor și a societății în ansamblu, prin luarea de măsuri concrete și coordonate pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri. Prin implicarea tuturor instituțiilor și a societății civile, se poate construi un viitor mai sigur și mai sănătos pentru tinerii României și se poate combate eficient acest risc major la adresa siguranței naționale și individuale.

Redam in continuare mesajul integral al presedintelui Romaniei:

Am analizat astăzi în cadrul ședinței CSAT tema consumului de droguri de către tineri și elevi, ca risc major la adresa siguranței naționale și individuale. Gestionarea fenomenului prevenirii și combaterii consumului de droguri presupune un efort național conjugat, multidisciplinar, cu implicarea instituțiilor din arcul guvernamental, a serviciilor de informații, a structurilor Ministerului Public, a autorităților locale și a societății civile. Familia consumatorilor este deosebit de importantă și are un rol esențial în acest proces complex. Astfel, am decis împreună cu membrii CSAT constituirea unui grup de lucru interinstituțional, care va elabora, sub coordonarea Guvernului României, obiectivele, măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete în scopul prevenirii și al combaterii eficiente a riscurilor generate de traficul și consumul de droguri.

Am analizat astăzi în cadrul ședinței CSAT tema consumului de droguri de către tineri și elevi, ca risc major la adresa siguranței naționale și individuale. Gestionarea fenomenului prevenirii și combaterii consumului de droguri presupune un efort național conjugat, multidisciplinar, cu implicarea instituțiilor din arcul guvernamental, a serviciilor de informații, a structurilor Ministerului Public, a autorităților locale și a societății civile. Familia consumatorilor este deosebit de importantă și are un rol esențial în acest proces complex. Astfel, am decis împreună cu membrii CSAT constituirea unui grup de lucru interinstituțional, care va elabora, sub coordonarea Guvernului României, obiectivele, măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete în scopul prevenirii și al combaterii eficiente a riscurilor generate de traficul și consumul de droguri.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Facebook Klaus Iohannis
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

42 commentsOn “Combaterea consumului de droguri în România – un efort național pentru siguranța tinerilor”

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro