stiridinromania.ro

Cine este in spatele Code4Romania – ONG „preferat” al lui Raed Arafat?

In Actualitate, STIRILE ZILEI
Bogdan Ivanel
virtualmag.ro

Dupa o perioada de pandemie in care ne-am luat informatiile oficiale de pe stirioficiale.ro si datelazi.ro, platformele „oficiale” ale statului roman, domnul Secretar de stat al MAI – Raed Arafat ne prezinta impreuna cu Bogdan Ivanel o noua platforma: dopomoha.ro, realizata bineinteles de ONG: ASOCIATIA CODE FOR ROMANIA, sau Code4Romania, CIF: 36317167.

Anuntul a fost facut ieri pe Facebook de Raed Araft, cat si de Bogdan Ivanel. Atat stirioficiale.ro cat si datelazi.ro, sunt realizate tot impreuna cu acest ONG.

Am dori sa stim de ce este preferat acest ONG? si daca s-a facut vreo licitatie legata de acest aspect, cat si pentru site-urile stirioficiale.ro si datelazi.ro.

Un proiect laudabil bineinteles, ce consta in două platforme de centralizare a ajutoarelor destinate refugiaților ucrainieni ajunși în România, lansate ieri în parteneriat cu Guvernul României și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

La o scurta investigatie asupra acestui ONG, Code4Romania, putem vedea ca in anul 2020 a avut un profit de nu mai putin de 133.750 RON, iar incasarile din 2020 au fost de 2.477.114 RON, dar vorbim de milioane de RON.

Nu au fost inca publicate datele pe 2021, dar putem doar sa presupunem ca sumele vor fi in crestere. (sursa: https://www.totalfirme.ro/asociatia-code-for-romania-36317167)

De asemenea, se mai poate observa cum numarul angajatilor la acest ONG a crescut brusc din 2019, anul inceperii pandemiei.

Fondatorii Code4Romania, conform Linkedin.com, ar fi: Bogdan Ivanel (CEO), Olivia Vereha (Chief Operations Officer), Sebastian Gabor (Co-Fondator) si Andrei Onel (Fondator).

Cine este Bogdan Ivanel?

Asa cum putem afla de pe Linkedin, sau Facebook, acesta sustine ca a realizat urmatoarele:

  • Co fondator și CEO Code for Romania – Februarie 2016 – prezent · 6 ani 2 luni
  • Manager colaborări Cod pentru All – august 2017 – prezent · 4 ani 8 luni
  • SciencesPo Paris – doctor în drept internațional public – septembrie 2011 – decembrie 2017 · 6 ani 4 luni
  • Lector SciencesPo Paris – septembrie 2011 – februarie 2012 · 6 luni
  • Freelancer – Analist de risc de țară – noiembrie 2012 – noiembrie 2017 · 5 ani 1 lună
  • UC Berkeley august 2012 – iulie 2013 · 1 an – elev, schimb de experienta

Din ceilalti fondatori, singurul care ne ridica unele semne de intrebare este Sebastian Gabor, un roman care traieste in Los Altos, California, SUA. De ce ar fi fondator al unui ONG romanesc, un roman cu domiciliul stabilit in SUA, ramane de vazut.

Ramane o singura intrebare: urmatoarea aplicatie atat de controversata, anuntata de domnul Raed Arafat, care va „combate stirile false”, va fi realizata impreuna cu ONG ASOCIATIA CODE FOR ROMANIA?

Foto: Facebook.com


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

5 commentsOn Cine este in spatele Code4Romania – ONG „preferat” al lui Raed Arafat?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online