Campionatul Național de Dezlegări la Șah, ediția 2023: Vlaicu Crișan, campion național pentru a treia oară

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Pe data de 1 decembrie 2023, Campionatul Național de Dezlegări la șah a avut loc în Sebeș, adunând 38 de șahiști din întreaga țară. Această competiție a fost un prilej de bucurie și de afirmare pentru români, având în vedere rezultatele excelente obținute recent la Campionatele Mondiale de la Batumi.

Echipa României a dominat finala națională de dezlegări, demonstrând încă o dată talentul și priceperea jucătorilor noștri. Vlaicu Crișan, din Cluj-Napoca, a câștigat titlul de campion național pentru a treia oară în cariera sa. Mihnea Costachi, din Alba Iulia, deținătorul titlului din 2022, a obținut locul al doilea, iar Denisa Bucur, din Brașov, a devenit campioana națională feminină pentru prima dată.

Pe podiumul competiției masculine, în afară de Vlaicu Crișan și Mihnea Costachi, s-a clasat și juniorul Daniel Dumitrescu, care a obținut medalia de bronz. În competiția feminină, Denisa Bucur a fost urmată de Dariana Didiliuc și Ana-Margareta Dobre, care au obținut locurile doi și trei.

Participanții la campionat au avut de rezolvat 12 probleme și studii într-un timp limitat de 150 de minute. Acest format a fost adaptat pentru ca finala de seniori a României să fie omologată pentru ratingul internațional la dezlegări. Arbitrul competiției a fost Dinu-Ioan Nicula, care a avut onoarea de a arbitra această întrecere pentru a 18-a oară consecutiv.

Este important să evidențiem efortul și dedicarea tuturor participanților la acest campionat național de dezlegări la șah. Realizările lor reprezintă un motiv de mândrie pentru comunitatea șahistă din România și demonstrează nivelul înalt al jocului de șah practicat în țara noastră.

Felicitări tuturor participanților și organizatorilor pentru desfășurarea cu succes a acestui eveniment! Să fie șah!
Sursa: Federația Română de Șah.

1 decembrie 2023 nu a fost doar sărbătoarea națională, ci a fost dezlegare la șah! Sebeș a găzduit Campionatul Național de Dezlegări la care au participat 38 de șahiști din toată țara. După excelentul loc 6 ocupat recent la Campionatele Mondiale de la Batumi, componenții echipei României au dominat finala națională de dezlegări desfășurată la Sebeș. Astfel, clujeanul Vlaicu Crișan a devenit campion național pentru a treia oară, albaiulianul Mihnea Costachi (deținătorul titlul…ui din 2022) a câștigat argintul, iar brașoveanca Denisa Bucur a obținut în premieră titlul național feminin. Bronzul în competiția open a revenit juniorului Daniel Dumitrescu, în timp ce podiumul feminin a fost completat de Dariana Didiliuc și Ana-Margareta Dobre. Cei 38 de concurenți au avut de rezolvat 12 probleme și studii, de-a lungul a 150 de minute, formatul fiind adaptat pentru ca, în premieră, finala de seniori a României să fie omologată pentru ratingul internațional la dezlegări. Pentru a 18-a oară consecutiv, întrecerile pentru titlul național la dezlegări au fost arbitrate de către Dinu-Ioan Nicula. Felicitări tuturor! Să fie șah! : George NeculaAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Câți urși trăiesc în România? Autoritățile vorbesc de un număr record, dar fără o numărătoare reală

Autoritățile vor să aprobe împușcarea a peste 400 de urși până la sfârșitul anului, pe motiv că sunt prea...

Read More...

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro