Bursa Generala a Locurilor de Munca la Timisoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Bursa Generala a Locurilor de Munca a avut loc ieri la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, eveniment organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis in parteneriat cu Camera de Comert Industrie si Agricultura CCIA Timis. Florica Chirita, presedintele CCIAT, a subliniat importanta acestui eveniment pentru judetul Timis, mentionand ca CCIAT sustine antreprenoriatul si ajuta la gasirea de forta de munca.

La aceasta editie a Bursii locurilor de munca au fost puse la dispozitie peste 900 de locuri vacante de la 53 de angajatori, iar in primele doua ore s-a inregistrat un record de 587 de persoane care si-au depus cererile de angajare. Pana la ora 11, numarul persoanelor care au vizitat Bursa a ajuns la 1.022, iar unul dintre cele mai cautate standuri a fost cel al Armatei Romaniei.

Directorul executiv al AJOFM Timis, Paula-Roxana Kasai, a mentionat ca aceasta editie a depasit obiectivele propuse si ca aproximativ 600 de participanti au fost deja selectati pentru angajare. La Bursa au fost oferite 824 de locuri de munca pentru studii medii si 83 de locuri de munca pentru studii superioare, cele mai cautate meserii fiind operator in productie, muncitor necalificat, inginer IT sau cercetare si dezvoltare.

In ceea ce priveste perspectivele de angajare pentru persoanele participante, se observa o tendinta de crestere a interesului pentru diverse domenii de activitate. Prin organizarea acestui tip de evenimente, institutiile implicate sustin atat forta de munca disponibila, cat si nevoile angajatorilor din zona, contribuind la reducerea somajului si la cresterea economica a judetului Timis.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Centrul Regional de Afaceri Timisoara a gazduit, ieri, Bursa Generala a Locurilor de Munca, eveniment organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, in parteneriat cu Camera de Comert Industrie si Agricultura CCIA Timis.

Florica Chirita, presedintele CCIAT, a declarat ca Bursa locurilor de munca este foarte importanta pentru judetul Timis, de aceea CCIAT ii da o atentie deosebita, ii dedica un interes deosebit si a decis sa il organizeze chiar la sediu CRAFT. “Noi am dat atentie intotdeauna bursei generale a locurilor de munca, fiindca CCIAT sustine antreprenoriatul care are nevoie de forta de munca si il ajuta sa isi gaseasca oamenii”, a concluzionat Florica Chirita.

La aceasta editie, dupa cum a anuntat Paula-Roxana Kasai (foto 2), director executiv al AJOFM Timis, au fost puse la dispozitia persoanelor care sunt in cautarea unui job peste 900 de locuri vacante de la 53 de angajatori.

In primele doua ore, s-a inregistrat un record: 587 de persoane si-au depus cererile de angajare. Pana la ora 11, au fost 1.022 de persoane care au vizitat Bursa locurilor de munca 2024. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al Armatei Romaniei, foarte multi tineri interesandu-se despre conditiile de eligibilitate pentru imbracarea hainei militare.

“Pentru noi inseamna foarte mult, intrucat ne-am depasit obiectivele pe care ni le-am propus. Vom vedea cu exactitate cand vom trage liniile si concluziile”, a spus Kasai.

La bursa au fost oferite 824 de locuri de munca pentru studii medii: operatori in productie, transport persoane, muncitori necalificati, tamplarie, gestionar de depozite etc.

Pentru studii superioare au fost puse la dispozitie 83 de locuri de munca, pentru arhitectecti, fabricarea de echipamente tehnologice de iluminat, cercetare si dezvoltare, inginer IT pentru diferitele domenii.

Cele mai cautate meserii si posturi oferite persoanelor fara studii superioare au fost: operator productie, muncitor necalificat, lucrator comercial, stivuitorist si lacatus mecanic, in timp ce pentru cei cu studii superioare au fost disponibile posturi in domeniul ingineriei si al asistentei cercetarii.

Potrivit AJOFM Timis, dintre cei peste 1000 de participanti, aproximativ 600 au fost selectati, deja, pentru angajare. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Spectacolul de teatru “Omul din cerc” la UMF Timisoara

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara va gazdui miercuri, 29 mai 2024, la ora 19, spectacolul...

Read More...
Four victims of child abuse identified following week-long task force at Europol

Task Force pentru Identificarea Victimelor

Între 29 aprilie și 10 mai 2024, peste 30 de participanți din 24 de țări partenere, precum și Europol...

Read More...

Reprezentanții României s-au calificat în finalele Cupei Mondiale de Gimnastică Aerobică din Yokohama

Reprezentanții României la cupa mondială de gimnastică aerobică de la Yokohama au reușit să se califice în finalele celor...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro