Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino din 1688 – Expoziția Restaurarea: între știință și artă

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Magazin

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește o expoziție specială numită “Restaurarea: între știință și artă”, în cadrul căreia este expusă Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino din 1688, cunoscută și sub denumirea de Biblia de la București. Aceasta este prima traducere integrală a Bibliei în limba română și reprezintă un important document medieval.

Expoziția are ca scop să aducă în atenția publicului importanța și procesul de restaurare al unor cărți, documente și hărți vechi. În acest sens, Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino este un exemplu perfect al muncii de restaurare și conservare a patrimoniului cultural.

Biblia este expusă într-un mod special, astfel încât vizitatorii să poată admira frumusețea și complexitatea acesteia. Restaurarea a fost realizată de către Cristina Petcu, care a depus eforturi considerabile pentru a readuce la viață această piesă de patrimoniu.

Este important de menționat că Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino este un document de o valoare inestimabilă pentru cultura românească. Aceasta a fost realizată într-o perioadă în care limba română era în plină dezvoltare și a avut un impact semnificativ asupra promovării limbii și culturii române.

Expoziția “Restaurarea: între știință și artă” este una dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului și oferă oportunitatea vizitatorilor de a se apropia de trecutul cultural al României și de a înțelege importanța conservării patrimoniului.

Pentru mai multe informații despre expoziție și despre Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino, puteți accesa site-ul Muzeului Național de Istorie a României. Vă invităm să descoperiți acest document unic în istoria culturală a țării noastre și să vă bucurați de frumusețea și valorile pe care le transmite.

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino din 1688, cunoscută și sub denumirea de Biblia de la București, prima traducere integrală a Bibliei în limba română, poate fi admirată la Muzeul Național de Istorie a României. Prețiosul document medieval este expus în cadrul expoziției Restaurarea: între știință și artă. Includerea în circuitul muzeal a unor cărți, documente și hărți. Restaurare: Cristina Petcu. Mai multe detalii despre expoziție puteți găsi pe site-ul muzeului, link în comentarii. Vă așteptăm!


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Muzeul Național de Istorie a României
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Sportul pregătește copilul pentru când va fi adult. Să cadă și să se ridice. La fel ca în viață

Nadia Comaneci – cea mai cunoscută gimnastă din istoria României – vorbește într-un interviu acordat Europei Libere despre Jocurile...

Read More...

One commentOn Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino din 1688 – Expoziția Restaurarea: între știință și artă

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro